RØK: Joakim Andre Hykkerud og de norske håndballgutta får ikke spille VM til vinteren. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
RØK: Joakim Andre Hykkerud og de norske håndballgutta får ikke spille VM til vinteren. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Den norske VM-drømmen knust i håndballdrama

Håndballgutta sviktet mot Slovenia.

  • Norge - Slovenia 29-27 (47-51 sammenlagt)

(Dagbladet): De norske håndballgutta får ikke spille i vinterens VM i Frankrike.

Det ble klart etter returkampen mot Slovenia i kveld. Norge vant 29-27 på hjemmebane, men det holdt likevel ikke til å gå videre.

- Vi klarte å ryste Slovenia i starten, men de har en ro og evne til å ta fram det lille ekstra. Nå er jeg trist, rett og slett. Gutta gjør en god innsats. Dette tapte vi i det første oppgjøret, sier landslagssjef Christian Berge til Max.

Norge tapte det første møtet med 18-24 på bortebane og var derfor avhengig av å vinne med sju mål for å komme til vinterens håndball-VM. De kunne holdt med seksmålsseier dersom Slovenia scoret mindre enn 18 i kveld.

ROT: Sander Sasgosen tas hardt i første omgang.
Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix
ROT: Sander Sasgosen tas hardt i første omgang. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Vis mer

Det klarte ikke mannskapet til landslagssjef Christian Berge.

- Det er mye bra i det norske laget, men vi klarer ikke gjennomføre kampen bra nok. Det handler ikke bare om uflaks, men ferdigheter også, sier Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Norge yppet seg lenge - men i sluttminuttene ble VM-håpet knust.

God start

I kveld startet det norske laget brukbart og hadde en fin ledelse på 13-8 i 1. omgang.

Men til pause var den krympet til 15-13.

De norske gutta holdt en stabil ledelse gjennom 2. omgang, men uten å rykke skikkelig ifra bortelaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rotet

Avstanden var på rundt tre mål gjennom store deler av omgangen, og Norge klarte ikke utnytte sjansene de fikk da Slovenia pådro seg unødvendige 2-minutters utvisninger.

Med åtte minutter igjen av kampen ledet Norge med fem - 26-21. Da Kristian Bjørnsen skulle kontre inn en seksmålsledelse, misset kantspilleren alene med keeper.

To slovenske scoringer sørget derimot for 26-23 med fem minutter igjen på tavla.

Dermed endte kampen med en norsk seier som ikke var stor nok: 29-27.

Det norske laget imponerte stort med en semifinaleplass i EM i januar - men de to neste store mesterskapene - OL og VM - misset Norge å kvalifisere seg til.