RØK: Joakim Andre Hykkerud og de norske håndballgutta får ikke spille VM til vinteren. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
RØK: Joakim Andre Hykkerud og de norske håndballgutta får ikke spille VM til vinteren. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Den norske VM-drømmen knust i håndballdrama

Håndballgutta sviktet mot Slovenia.

  • Norge - Slovenia 29-27 (47-51 sammenlagt)

(Dagbladet): De norske håndballgutta får ikke spille i vinterens VM i Frankrike.

Det ble klart etter returkampen mot Slovenia i kveld. Norge vant 29-27 på hjemmebane, men det holdt likevel ikke til å gå videre.

- Vi klarte å ryste Slovenia i starten, men de har en ro og evne til å ta fram det lille ekstra. Nå er jeg trist, rett og slett. Gutta gjør en god innsats. Dette tapte vi i det første oppgjøret, sier landslagssjef Christian Berge til Max.

Norge tapte det første møtet med 18-24 på bortebane og var derfor avhengig av å vinne med sju mål for å komme til vinterens håndball-VM. De kunne holdt med seksmålsseier dersom Slovenia scoret mindre enn 18 i kveld.

ROT: Sander Sasgosen tas hardt i første omgang.
Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix
ROT: Sander Sasgosen tas hardt i første omgang. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Vis mer

Det klarte ikke mannskapet til landslagssjef Christian Berge.

- Det er mye bra i det norske laget, men vi klarer ikke gjennomføre kampen bra nok. Det handler ikke bare om uflaks, men ferdigheter også, sier Max-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Norge yppet seg lenge - men i sluttminuttene ble VM-håpet knust.

God start

I kveld startet det norske laget brukbart og hadde en fin ledelse på 13-8 i 1. omgang.

Men til pause var den krympet til 15-13.

De norske gutta holdt en stabil ledelse gjennom 2. omgang, men uten å rykke skikkelig ifra bortelaget.

Rotet

Avstanden var på rundt tre mål gjennom store deler av omgangen, og Norge klarte ikke utnytte sjansene de fikk da Slovenia pådro seg unødvendige 2-minutters utvisninger.

Med åtte minutter igjen av kampen ledet Norge med fem - 26-21. Da Kristian Bjørnsen skulle kontre inn en seksmålsledelse, misset kantspilleren alene med keeper.

To slovenske scoringer sørget derimot for 26-23 med fem minutter igjen på tavla.

Dermed endte kampen med en norsk seier som ikke var stor nok: 29-27.

Det norske laget imponerte stort med en semifinaleplass i EM i januar - men de to neste store mesterskapene - OL og VM - misset Norge å kvalifisere seg til.