Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske VM-nedturen

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet :på nettet): Kristian Brenden og de andre norske hopperne manglet selvtillit i VM-bakken i dag. Dagens norske innsatsen er en av de dårligste noensinne i VM-sammenheng.

Tyskeren Martin Schmitt ble dagens verdensmester i hopp stor bakke. Landsmannen Sven Hannawald ordnet tysk dobbeltseier, mens bronsen gikk til Japan og Hidehaur Miyahira.

Mens de tyske og japanske hopperne landet rundt 130-meterspunktet, hadde nordmennene mer enn nok med å nærme seg 110 meter.

Kristian Brenden ble bestemann på 17. plass, Roar Ljøkelsøy ble nummer 19 og Tommy Ingebrigtsen nummer 24. Lasse Ottesen ble nummer 35 og måtte se finaleomgangen fra tribuneplass.

- Hvis noen har fasiten på hvordan vi kan få selvtillit, vil jeg gjerne ha svaret, smiler Brenden.

Uten selvtillit

Vinstra-gutten var ikke helt fornøyd med dagens førstehopp, og tok en sjanse i andrehoppet.

- Det kunne ha gått, men jeg tok nok litt for mye i, sier 22-åringen. Han mener det surrer for mange tanker rundt i hodet. - Det sitter mye i toppen, og jeg mangler selvtillit, sukker Brenden til Dagbladet :på nettet.

Han mener at han kunne ha hoppet 20 meter lenger i dag - hvis selvtilliten hadde vært på topp.

- Med troa hopper du fort like langt som Schmidt, sier Brenden og ser oppover hoppbakken hvor den ene japaneren etter den andre hopper nærmere 30 meter lenger enn han selv klarte i dag.

Må heve oss

Brenden håper at han og de andre norske hopperne klarer å heve seg til lagkonkurransen tirsdag.

- Hver og en må bli bedre. Det endrer seg fort i hopp, sier Brenden. Han snakker av erfaring. 22-åringens store minus er stabiliteten. I det ene øyeblikket kan Brenden hoppe som de beste. I det neste lander han på kulen.

I de neste dagene skal de norske hopperne trene på det tekniske. Kanskje troa på at det er mulig å vinne innhenter det norske laget igjen.

- Men jeg er ikke i min beste form om dagen. Det at jeg ikke er i toppslag er betryggende for meg i dag, innrømmer Brenden. Og vet at han kan hoppe bedre enn han gjorde i dag.

- Jeg må roe meg ned og stole på at det går bra, sier Brenden. Han håper og tror at muligheten for en norsk hoppopptur senere i VM er innen rekkevidde.

- Dritkjedelig

VM-vinneren fra Thunder Bay, Tommy Ingebrigtsen, hadde heller ingen god dag i dag. Trønderen havnet til slutt på en 24-plass.

- Jeg var for passiv i tilløpet og hoppene ble for dårlige, forklarer 21-åringen til Dagbladet :på nettet. Også han mener at selvtillit er noe han mangler om dagen.

- Men alt er mulig, det er bare å ha tålmodighet.
Men det er vel synd å få en så dårlig VM-start?
- Dritkjedelig, sier Tommy.

MANGLER TRO: Kristian Brenden og de andre hopperne mangler selvtillit. Derfor gjorde de en av tidenes dårligste VM-konkurranser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media