Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den nye Berg

En eller annen Berg har regjert på Aspmyra i nesten 30 år. Nå er det Christian Bergs tur. Han tilhører ikke slekta.

BODØ (Dagbladet): - Men jeg har fått spørsmålet noen ganger, sier Christian med solid understatement.

- Også fra bodøværinger, som spør om Harald er faren eller onkelen min.

Riktignok er Christian Berg - som de tre sønnene Berg - ekte bodøgutt og har vært glimtspiller siden han begynte på skolen. Men Christian står godt på sine egne bein.

Skader, skader, skader

Å hevde at en skadefri Christian Berg vil dominere Glimt og bli en profil i årets Tippeliga, er neppe å ta for hardt i.

Å si at han kommer til å gjennomføre sesongen skadefri, kan derimot være en dristig gjetning. Det har ikke skjedd siden han debuterte i Tippeligaen for fem sesonger siden.

Og mens spillere med tilsvarende talent håper på tilbud fra kontinentet, har Christian Berg andre karrieremål.

- Jeg tenker ikke lenger enn til å få en skadefri sesong. Det er lite tilfredsstillende å spille et par bra kamper, for så å være ute med skade i ukevis. Sånn som i fjor. Og åra før, sier 24-åringen.

Ny skade

I fjor viste Christian Berg potensial i enkeltkamper. Men et korsbånd i venstre kne ødela halve sesongen.

Tidligere har skader som bonebruice (ikke beinbrudd, men nesten) og menisk holdt ham unna grøntrektangelet.

I år har bodøgutten hatt sin første skadefrie vinter. Han scoret fire mål på like mange kamper, og var Glimts dominerende kreative kraft. Det var for godt til å være sant. Og for få uker siden pådro han seg en muskelskade i låret.

- Trolig en overbelastning fordi jeg trente for ivrig. Jeg er tilbake før seriestart, lover 24-åringen.

I langtidsskadefraværet til Runar skal han bære Berg-tradisjonen videre. Enkelte mener Christian holder like høyt nivå som navnebrødrene.

På landslaget

- Jeg er vokst opp et steinkast unna. Men alt da jeg var liten, spilte Ørjan og Runar på A-laget. Arild møtte jeg av og til. Jeg så opp til dem, og var tidlig bestemt på at jeg også ville bli god.

Og det ble Christian.

Som 16-åring spilte han sin første aldersbestemte landskamp. På tre år fikk han med seg 16 kamper. Det er som seniorspiller det har buttet imot.

Glimt og Christian har hatt tilsvarende utvikling. Debutsesongen i 1998 endte med en femteplass. Siden er det blitt fire sesonger med 9. og 10. plasser.

- Ørjan best

- Selv om jeg skulle få en god sesong, tror jeg ikke Glimt automatisk vil gjøre det samme. Vår unge stall vil neppe være på sitt beste før om tre år, mener 24-åringen.

- Hvordan rangerer du lagkamerat Runar i forhold til sine brødre?

- Runar har den geniale pasningsfoten. Ørjan er den som totalt sett har vist seg best. Men min favoritt er Arild. Han kunne vært best. Offensivt rakk han å vise det, før han ble sjuk.

- Og du sjøl?

- Jeg likner ingen av dem, sier Christian Berg med et av sine sjeldne smil.

BERGER GLIMT: På Aspmyra Stadion har publikum vært vant til å ha minst én Berg på midtbanen siden 1974, da Harald «Dutte» Berg kom tilbake fra proffsuksess i Nederland. Noen år etter overtok sønnene hans, én etter én: Ørjan, Runar og Arild. Nå er det Christian Bergs tur til å holde det ærerike fotballnavnet i hevd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media