Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den nye Glimt-yndlingen

Trond Fredrik Ludvigsen er navnet på en av norsk fotball største talenter om dagen. Glimts 18-åring debuterte som midtspiss med å senke Lillestrøm på egen hånd. - Han kan nå langt, sier U21-trener Bjørn Hansen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansen har hatt stortalentet far Alta innom U21-landslaget ved to anledninger. Han har allerede sett nok til å spå unge Ludvigsen en stor fotball-framtid.

- Han har god teknikk, veldig bra blikk for spillet, er taktisk klok til å være så ung, har god hurtighet, fin balanse og gode scoringsegenskaper, sier Hansen.

U21-treneren har dessuten sett positive egenskaper utenfor banen.

- Trond Fredrik er veldig moden til å være så ung. Han har tro på seg sjøl, men har samtidig ydmykhet og respekt i forhold til det han holder på med. Han er en veldig fin type, skryter Hansen.

Som 15-åring kunne Ludvigsen blitt proff i spanske Espanol, men Alta-gutten valgte i stedet Bodø. I år har han fått sitt store gjennombrudd i Tippeligaen. 18-åringen spiller vanligvis kant. Mot LSK fikk han sjansen som midtspiss fordi Bengt Sæternes var ute med skade. Det endte med hat-trick.

Tidligere i sommer fikk Ludvigsen ros av landslagssjef Nils Johan Semb.

- Han er en spennende spiller som jeg gleder meg til å følge, sa landslagssjefen etter at Ludvigsen hadde scoret hat-trick i cupkampen mot Eik.

Nå gjenstår det å se hvor lenge Ludvigsen blir å se på Tippeliga-arenaer. Selv om klubber helt sikkert vil melde seg for agent Rune Hauge utover høsten, utelukker ikke Ludvigsen at han skriver på en ny Glimt-kontrakt.

- Men jeg forventer ei brukbar lønnsøkning, sier 18-åringen.

Sportslig leder i Glimt, Tor-Ove Falch, bekrefter overfor Dagbladet at klubben jobber med et kontraktsforslag til Ludvigsen.

- Vi satser på å ha det ferdig i løpet av uka, sier Falch.

VIL HA MER I LØNN: Trond Fredrik Ludvigsen (18) begynner å bli fotball-voksen.