Den nye gullgutten

Tre United-ting var krystallklare i går ettermiddag: Det var godt å slutte sesongen med et trofé, Ronaldo var fenomenal og neste sesong skal Arsenal til pers.

- Denne FA-cup-triumfen gjør livet litt lettere, sier Manchester Uniteds manager Alex Ferguson. - Det er fint å kunne ta ferie etter en sånn seier. For Manchester United handler om å vinne trofeer, og nå, sjøl om vi på ingen måte er stolte av sesongen, har vi klart det.

- Neste sesong skal vi komme grusomt tilbake.

Manchester United feide Millwall av banen med 3-0 i Cardiff. Akkurat som forventet. Derfor ble det mer drilleparti enn en cupfinale med spenning og to potensielle vinnere. Men likevel - de rødes supportere måtte vente til førsteomgangens døende minutt for å få ro i sjela.

Da Ronaldo endelig stanget inn 1-0.

KAMPFAKTA

FA-cupfinale

Manchester United- Millwall 3- 0 (0-0).
Mål:
1- 0 Christiano Ronaldo (44), 2- 0 Ruud van Nistelrooy (str. 67), 3- 0 van Nistelrooy (81). Tilskuere: 71350.

Minne for evigheten

Og den portugisiske EM-uttatte juvelen var mye av beholdningen i går ettermiddag. I sin første cupfinale spilte unggutten med ti finalers erfaring. Og han tok ikke bare tak i ballen, og utfordret og lekte.

Han scoret også.

Da United trengte det.

- En stor opplevelse, sier Cristian Ronaldo. - Vi var store favoritter, ja, men det er ikke alltid at favorittene vinner. Og det jeg har opplevd her er et minne jeg til ta med meg resten av livet.

- Og neste sesong skal vi bli enda bedre.

- Ronaldo var fantastisk, sier Alex Ferguson. - Han var akkureat så god som jeg visste han kan være da jeg kjøpte ham. Og er vi bare tålmodige, og lar gutten utvikle seg i sitt eget tempo, vil vi få en glitrende spiller.

- Ronaldo kan bli en av verdens beste fotballspillere.

Dobbel van Nistelrooy

Med 1-0 til pause var kampen kjørt på Millennium Stadium. Resten handlet om hvor mye det skulle bli. Og da Ryan Giggs satte fart inn i Millwalls boks var bevegelsen det som skapte 2-0.

Ved Ruud van Nistelrooy fra straffemerket.

- Jeg må innrømme at jeg vart litt nervøs, sier nederlenderen. - Jeg har jo bommet på noen straffer denne sesongen - den siste jeg tok også. Men denne gikk i mål, heldigvis.

- For meg var det en veldig viktig scoring.

Debutantenes aften

Og Ruud van Nistelrooy slo inn 3-0 også. Fra offsideposisjon. Uten at det spilte noen rolle.

Og akkurat som Ronaldo var han finale-debutant. Med akkurat de samme observasjonene.

- Jeg vil aldri glemme dette, sier Nistelrooy. - Det er øyeblikk som dette som betyr noe. Mange av de andre spillerne har vunnet dette trofeet flere ganger, men for meg er det første gangen.

- Og derfor er det veldig spesielt.

Solskjær med pokalen

Ole Gunnar Solskjær fikk åtte minutter mot slutten av kampen. Også han, sjøl om gjentakelsen gjorde at han feiret med litt større beherskelse, var en lykkelig mann. Og da han sto der med pokalen og vinket til familien oppe på tribunen var han eksempelet på en annen dimensjon ved Manchester United:

Familiebedriften.

- Vi er som en stor familie, sier Alex Ferguson. - Og nå skal vi feire denne triumfen skikkelig. Men ikke lenge - vi har nemlig en jobb å gjøre.

- Neste sesong skal Manchester United igjen vise hva denne klubben er lagd av.

FENOMENADLO: Ronaldo reddet restene av sesongen for United, og ga fansen grunn til å håpe på mer moro neste sesong. Her feirer han ledermålet mot Milwall. En feiring både Rou Keane, Wes Brown og Ruud van Nistelrooy ville være med på.