Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den nye landslagsjefen så flere syklister dope seg

- Jeg har sett doping i bruk på tidligere lagkamerater i sprøyteform, sier Stig Kristiansen (42).

SÅ SPØKELSET: Stig Kristiansen så flere lagkamerater dope seg da han var en aktiv syklist på 90-tallet. FOTO: HO/NTB SCANPIX
SÅ SPØKELSET: Stig Kristiansen så flere lagkamerater dope seg da han var en aktiv syklist på 90-tallet. FOTO: HO/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Norges nyutnevnte landslagssjef for landeveissykling, Stig Kristiansen (42), innrømmer nå at han har sett utøvere dope seg under sin aktive karriere som proff i Belgia og Danmark på 90-tallet.

- Jeg har vært eksponert for spøkelset. Jeg har sett det i bruk på tidligere lagkamerater i sprøyteform og er åpen på at det var en del av sykkelsmiljøet på den tida, sier Kristiansen til TV 2.

Avtroppende sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard syklet sammen med Lance Armstrong i US Postal fra 2000 til 2003, men har hele tiden stilt seg uforstående til anklagene mot Armstrong, og hevdet han aldri så noe som tydet på at US Postal-lagkameratene brukte doping.

- Jeg kjenner Steffen som aktiv og som person etterpå. Når han (Steffen Kjærgaard) sier det, velger jeg å tro på det, sier Kristiansen.

På spørsmål om han har brukt doping selv, svarer den nye landslagssjefen:

- Nei, det har jeg ikke gjort. Jeg tror resultatene taler for seg selv.

Hans sykkelkarriere tok brått slutt i 2000, etter at han falt i betongen ved et elektrisk arbeid.