BASEBALL-FAN: John William Henry har vært mest involvert i baseballklubber, nå vil han inn i fotballen. Her i samtale med Boston Red Sox-manager Terry Francona. Foto: MATT CAMPBELL/EPA
BASEBALL-FAN: John William Henry har vært mest involvert i baseballklubber, nå vil han inn i fotballen. Her i samtale med Boston Red Sox-manager Terry Francona. Foto: MATT CAMPBELL/EPAVis mer

Den nye Liverpool-eieren droppet studiene for rocken

Forhatte amerikanere ut - ny amerikaner inn.

|||(Dagbladet): George Gillett og Tom Hicks er trolig de mest forhatte personene i Liverpool by. Trofaste Liverpool-fans mener amerikanerne har rasert klubben og har protestert mot dem hver eneste gang laget spiller.

«Yanks Out» (ut med amerikanerne), har vært en gjenganger på Anfield.

Nå kan amerikanerne være historie - og i så fall bli erstattet av en ny amerikaner ...

- Hva synes du om nye amerikanske eiere?

- Hehe, det er klart at de nye eierne ikke skal lide for de landsmennene har gjort før. Det viktigste nå er ikke nasjonalitet, men at det er folk som har finansiell styrke. Og vilje, evne og kompetanse til å drive klubben. De eierne som var der hadde ingen av delene, sier formann i Liverpols skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, til Dagbladet.

Fra Wall Street til baseball Liverpool annonserte i dag tidlig at klubben har godtatt et bud fra New England Sports Ventures (NESV) - som er kontrollert av John William Henry II (61).

Den ferske Liverpool-sjefen har slått seg stort opp på Wall Street, og er ikke ukjent med eierskap innen idretten.

Etter at dollarsedlene begynte å gjøre bankkontoen pen, gikk han inn i idretten ved å kjøpe minor league-laget Tucson Toros (baseball) i 1989. Han vokste opp som St. Louis Cardinals-fan, men selv om han opprinnelig er baseballmann har han også vært involvert i den rekke andre sporter.

Henry har hatt et kort eierskap i Orlando Magic (basketball) og også vært involvert i ishockeyen.

En sommer i Norge ... I 1991 kjøpte han en eierdel i baseballstorheten New York Yankees og i 1999 overtok han Florida Marlins. Tre år seinere gikk han inn i Boston Red Sox, hvor han fortsatt er eier.

Wikipedia kan ellers melde at Henry tilbrakte en sommer i Norge på slutten av 70-tallet og han er en gammel musiker.

Han studerte filosofi ved universitetet i California, men fullførte aldri studiene - delvis på grunn av turnévirksomhet med bandene Elysian Fields og Hillary, ifølge Boston Globe.

YANKS OUT: Liverpool-fansen har et mildt sagt anstrengt forhold til George Gillett og Tom Hicks. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
YANKS OUT: Liverpool-fansen har et mildt sagt anstrengt forhold til George Gillett og Tom Hicks. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA Vis mer

Nå er hans neste mål å skape litt mer rock 'n' roll på Anfield.

Blokkadeforsøk I går kveld forsøkte Gillett og Hicks å kuppe Liverpool-styret, da de ville kaste ut to styremedlemmer som er for et salg av klubben. Dette førte til at Liverpool la ut en melding om dette på sine hjemmesider, noe som er et ganske drastisk skritt i det som blir beskrevet som en Anfield-krig i engelsk presse.

- Det eneste jeg er skuffet over er at eierne (Hicks og Gillett) forsøkte å hindre avtalen og at vi må gå gjennom rettslige prosesser for å få gjennomført avtalen, sier styreformann Martin Broughton.

Det er nemlig et par ting som må avklares før salget er i boks. Premier League må godkjenne avtalen, noe som trolig er en formalitet. Og så kan det bli et rettslig slag, dersom Hicks og Gillett setter seg på bakbeina.

Engelske toppklubber er i stadig større grad eid av utenlandske investorer. Noen få har oppriktige følelser for klubben, men de fleste er menn og selskap som ser på idrettslag som investeringsobjekter.

Mange supportere er skeptiske til slike overtakelser.

Samtidig har mange utenlandske eiere reddet klubber fra økonomisk ruin og truende konkursspøkelser.

BRENNER AMERIKANSK FLAGG: Liverpool-supportere tente på et amerikansk flagg tidligere denne sesongen. Foto: PETER BYRNE/AP
BRENNER AMERIKANSK FLAGG: Liverpool-supportere tente på et amerikansk flagg tidligere denne sesongen. Foto: PETER BYRNE/AP Vis mer