MINNER OM MOURINHO: Han liker ikke de sammenligningene med José Mourinho, men med den suksessen han har hatt i Porto denne sesongen, må André Villas-Boas finne seg i det. Selv feiringene minner om «The Special One» sine.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca
MINNER OM MOURINHO: Han liker ikke de sammenligningene med José Mourinho, men med den suksessen han har hatt i Porto denne sesongen, må André Villas-Boas finne seg i det. Selv feiringene minner om «The Special One» sine.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando FrancaVis mer

- «Den nye Mourinho» kan bli Chelsea-manager

Her er dagens ryktebørs fra Premier League.

(Dagbladet): Foreløpig er Jordan Hendersons overgang fra Sunderland til Liverpool og Blackburns salg av Phil Jones til Manchester United de største «kioskvelterne» så langt i sommerens overgangsvindu, men skal man tro alt man leser - noe man absolutt ikke bør - er bortimot alt som kan krype og gå av kontinentale fotballprofiler på vei til Premier League.

Dagbladet.no har i sommer tatt mål av seg å rydde opp i ryktejungelen, og dagens ekspedisjon inn i «Silly Season-land» byr blant annet på en genierklært portugisisk taktiker, en ettertraktet kroatisk ballvirtuos, en kamerunsk skarpskytter og en skvær gæern og rastløs italiener.

Outsider til Hiddink Chelsea-ledelsen kan rapportere om at Carlo Ancelottis etterfølger på Stamford Bridge snart er klar, og mange tror at allmektige Roman Abrovitsj kommer til å velge sin gode venn og favorittmanager Guus Hiddink, som vikarierte i jobben våren 2009.

Men også en annen med fartstid i Vest-London blir nå trukket fram som en mulig outsider: Porto-sjef André Villas-Boas, som i sin tid var ansatt i Chelsea for å lage rapporter på kommende motstandere.

Det er Telegraph som lanserer 33-åringens kandidatur, noe de baserer på at Portos klubbpresident Pinta da Costa var i London torsdag på et tidspunkt da også Abramovitsj befant seg i den engelske hovedstaden. Trenertalentet ledet Porto til seier på alle fronter sist sesong, og har en utkjøpsklausul på rundt 120 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Villas-Boas omtales, mot sin vilje, ofte som den «nye Mourinho». Men parallellene mellom de to portugisernes karrierer er så mange at han pent må finne seg i å bli sammenlignet med sin landsmann, noe du kan lese mer om her.

Budkrig om Modric Chelsea kobles også stadig til nye spillere, det belgiske midtbanetalentet Kevin De Bruyne skal ifølge agenten sin på det nærmeste være klar for en overgang fra Genk - en overgang som det spekuleres i er ment for å hjelpe spissfenomenet Romelu Lukaku med å finne seg til rette i England dersom forhandlinge med Anderlecht skulle føre fram, melder Sky Sports.

Men managerløse Chelsea har også jaktet større fisk de siste dagene i form av Luka Modric. De la også inn et optimistisk bud på 22 millioner pund - et bud som ble blankt avslått, og møtt med en solid porsjon sarkasme fra Spurs-sjef Harry Redknapp.

- Det omsettes spillere for 20 millioner pund som ikke engang er verdige til å knyte skolissene til Luka, snøftet Redknapp.

ETTERTRAKTET: Luka Modric tiltrekker seg interesse fra Chelsea og de to Manchester-klubben, og er åpen for en overgang dersom Tottenham mener prisen er riktig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
ETTERTRAKTET: Luka Modric tiltrekker seg interesse fra Chelsea og de to Manchester-klubben, og er åpen for en overgang dersom Tottenham mener prisen er riktig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Det betyr imidlertid ikke at Modric ikke har sin pris, melder både The Guardian og Daily Mail - de er bare uenige om hvem som er med i kampen om underskriften hans.

Ifølge førstnevnte trykksak har Tottenham til hensikt å få sir Alex Ferguson og Manchester United til å gå i budkrig med Chelsea for å drive prisen på midtbaneeleganten til uante høyder, og siterer agenten til Modric på at 25-åringen kan være interessert i et klubbskifte dersom Spurs oppnår en pris de kan leve med.

Skulle også Manchester City melde seg på, kan kjøpende klubb fort ende opp med å betale 35 millioner pund for den tidligere Dinamo Zagbreb-spilleren.

United nevnes ikke hos Daily Mail. Det gjør derimot byrivalen City, som angivelig skal ha kommet langt i forhandlingene med Tottenham, og nå planlegger å legge inn et bud på 30 millioner pund, som neppe blir møtt med like stor latterliggjøring fra Redknapp.

Eto'o vil prøve seg i England Det finnes heller ikke et overgangsvindu hvor Samuel Eto'o ikke blir koblet til en overgang til Premier League. Italienske Corriere dello Sport leverer dagens bidrag.

Der blir kameruneren sitert på at han lefler med tanken på å reise til England etter å ha terrorisert forsvarsspillere i La Liga og Serie A i mer enn ti år. Arsenal og Manchester City skal etter sigende være på «alerten».

City kjemper stadig om spillere på flere fronter, og skal man tro Atillo Lombardo i trenerteamet, har interessen for Alexis Sanchez ikke kjølnet.

- Det jeg kan si er at Manchester City alltid har oversikt over hva som skkjer rundt toppspillere, og Alexis Sanchez passer godt inn i den fotballprofilen klubben søker etter, sier Lombardi til Il Friuli, ifølge Sporting Life.

Liverpool ser til Italia Liverpool er også på aktiv søken etter nyervervelser, og i likhet med City kan Udinese være et sted å lete. Colombianske Cristian Zapata skal spille Copa America før han bestemmer seg for videre karriereløp, men virker allerede nokså bestemt i et intervju med La FM, gjengitt av nyhetsbyrået PA.

KLINISK: Samuel Eto'o tilhører toppsjiktet av giftige avsluttere i europeisk klubbfotball. Nå har han lyst til å prøve seg i England.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile
KLINISK: Samuel Eto'o tilhører toppsjiktet av giftige avsluttere i europeisk klubbfotball. Nå har han lyst til å prøve seg i England.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile Vis mer

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg er veldig nær en overgang til Liverpool, sier han.

Radiostasjonen TalkSport har også en nettside, en nettside som publiserer overgangsrykter på løpende bånd. Sannhetsgehalten er varierende, og majoriteten av det som havner ute på verdensveven er vanskelig å ta på alvor.

Dagens eksempel er en løs forankret historie om at urokråka Antonio Cassano ønsker seg til Merseyside for å spille under Kenny Dalglish i Liverpool. Talentet er ubestridt, oppførselen hans tilsier «styr unna». 

EKSENTRIKERE: Mario Balotelli (t.v.) kan få konkurranse til tittelen som den mest eksentriske spilelren i Premier League dersom det skulle være hold i ryktet om at Antonio Cassano er aktuell for Liverpool. Det er det neppe...Foto: SCANPIX/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
EKSENTRIKERE: Mario Balotelli (t.v.) kan få konkurranse til tittelen som den mest eksentriske spilelren i Premier League dersom det skulle være hold i ryktet om at Antonio Cassano er aktuell for Liverpool. Det er det neppe...Foto: SCANPIX/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi Vis mer