Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Den nye Mourinho» kobles til Inter-jobben

Porto-manager Andre Villas Boas (33).

Foto: EPA / FERNANDO VELUDO / SCANPIX
Foto: EPA / FERNANDO VELUDO / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): 33 år gamle Andre Villas Boas tok Porto til sitt 25. ligagull etter en sterk borteseier mot Benfica søndag kveld.

Portugiseren blir kalt «den nye Mourinho», og det er ikke tilfeldig. Han har arbeidet tett med Mourinho i både Porto, Chelsea og Inter før han valgte å gå sine egne veier i 2009.

Siden har han blitt koblet til en rekke jobber. Han ble koblet til Liverpool før Roy Hodgson fikk sparken i januar, og nå kobles han til Jose Mourinhos gamle klubb Inter, som har hatt en tung sesong.

- Jeg vil ikke snakke om fremtiden min. I øyeblikket er fremtiden min utelukkende i Porto, sier han til Calciomercato.com.

Trenermerket som 17-åring Boas ble ansatt av legendariske Bobby Robson i Porto allerede som 17 åring, og tok senere trenermerkene i Skottland. I 2001 ble han ansatt av Mourinho i Porto, der han blant annet hadde hovedansvaret for å levere rapporter på motstanderlagene i neste kamp.

CHELSEA-TIDEN: Jose Mourinho presenterer sitt støtteapparat da han overtok i Chelsea. Fra venstre, Rui Faria, Andre Villas Boas, Silvino Louro, Steve Clarke og Baltemar Brito. Foto: Scanpix
CHELSEA-TIDEN: Jose Mourinho presenterer sitt støtteapparat da han overtok i Chelsea. Fra venstre, Rui Faria, Andre Villas Boas, Silvino Louro, Steve Clarke og Baltemar Brito. Foto: Scanpix Vis mer

Da Mourinho senere dro til Inter, fulgte Villas Boas etter. I begynnelsen av 09/10- sesongen valgte han imidlertid å skille lag med sin læremester, og tok joben i den portugisiske klubben Academica.

Året etter ble han ansatt av Porto, der han altså har ført klubben til sitt 25. ligagull, 16 poeng foran Benfica, syv serierunder før alle kamper ferdigspilt. I tillegg er de trolig videre til semifinale i Europaligaen etter en sterk 5-1 seier mot Spartak Moskva i går kveld.

Skrudde av lyset Etter et seiren var et faktum løp Villas Boas sammen med Benfica-spillerne ut på banen for å feire, ikke ulikt Mourinhos feiringer mot Barcelona i fjor og etter triumfen mot Manchester United i 2004.

Porto-spillerne hadde ikke jublet lenge før Benfica skrudde av lyset på stadion (ironisk nok heter stadion til Benfica «Estadio da Luz», som på norsk betyr Stadion av Lys) og satte sprinklerannlegget på gressmate på.

Litt vann og stummende mørke hindret likevel ikke Porto-spillerne fra å juble.

FEIRET: Porto-spillerne feirer i mørket etter at ligagullet var sikret. Foto: AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA / Scanpix
FEIRET: Porto-spillerne feirer i mørket etter at ligagullet var sikret. Foto: AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA / Scanpix Vis mer

- Hva jeg har å si om at lysene ble skrudd av? Det var fantastisk, og musikken var kjempebra. Vi skal feire hardt, vi vet vi fortjener det, sier Villas Boas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media