Den nye regjeringen vil tillate pokerturneringer

- Veldig positivt for oss som vil ha det legalisert, sier tidligere NM-vinner.

 POKER PÅ HJEMMEBANE?:  Petter Northug er en ivrig pokerspiller. Her fra poker-NM i Riga i 2011. Nå åpnes mulighetene for at NM kan arrangeres hjemme i Norge.  
Foto: Tore Meek / Scanpix
POKER PÅ HJEMMEBANE?: Petter Northug er en ivrig pokerspiller. Her fra poker-NM i Riga i 2011. Nå åpnes mulighetene for at NM kan arrangeres hjemme i Norge. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Da regjeringsplattformen ble lagt frem av den blå-blå regjeringen mandag kveld, kom det frem at man vil gå inn for å tillate mesterskapsturneringer i poker, men med klare beløpsgrenser gjennom et unntak i lov.

I praksis betyr det at det i fremtiden kan bli lov med for eksempel Norgesmesterskap på norsk jord.  

Tidligere Norgesmester i poker, Ørjan Skommo, har sammen med resten av Poker-Norge måttet reise til andre europeiske byer som Riga og Dublin for å delta i NM de siste årene.

Den tiden kan snart være forbi. 

- På tide at vi kommer etter Skommo er for tiden i London, og hadde ikke fått med seg den nye regjeringsplattformen da Dagbladet tok kontakt sent mandag kveld, men ble gledelig overrasket over nyheten.

- Uten å vite så mye om det, må jeg jo si at det er veldig positivt for oss som vil ha det legalisert. På lang sikt er jo alle tiltak bra. Norge er det eneste landet i Europa bortsett fra Albania, som ikke har tillatt poker, så det er på tide at vi kommer etter, sier Norgesmesteren fra poker-NM i Riga i 2011.

- Hva har dette å si for pokermiljøet i Norge generelt, tror du?

 ALL IN?:  Utsnitt fra den nye regjeringsplattformen.
ALL IN?: Utsnitt fra den nye regjeringsplattformen. Vis mer

- Hvis man etter hvert kan få arrangere for eksempel NM her hjemme, er det jo superpositivt. Da vil mange flere kunne delta, og man vil kanskje få bort alle fordommene folk har om at poker er så farlig, sier han.

Gode erfaringer i Danmark Også PR-manager i spillselskapet Betsson Norge, Mikal Mellquist, ble positivt overrasket da den nye regjeringsplattformen ble lagt frem.

- Vi er glade for avgjørelsen og sikre på at utredningen vil vise at gode formål får mer penger under et lisensregime enn under dagens spillmonopol, slik erfaringene fra Danmark har vist, sier Mellquist.

 PÅ TIDE:  Tidligere Norgesmester i poker, Ørjan Skommo fra Trondheim, synes det er på høy tid at pokerturneringer blir legalisert i Norge. Foto: Privat
PÅ TIDE: Tidligere Norgesmester i poker, Ørjan Skommo fra Trondheim, synes det er på høy tid at pokerturneringer blir legalisert i Norge. Foto: Privat Vis mer