Den nye sjefen vil ha et mer kynisk Norge

Christian Berge skal få slutt på de kjipe ettmålstapene til håndballgutta.

- VELKOMMEN: Velkommen på laget, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen til påtroppende landslagssjef Christian Berge, da han ble presentert som ny landslagstrener i dag. Fra venstre: Konserndirektør kommunikasjon i Posten, Elisabeth Gjølme, Karl-Arne Johannessen, håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud, Christian Berge og landslagsspiller André Lindboe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- VELKOMMEN: Velkommen på laget, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen til påtroppende landslagssjef Christian Berge, da han ble presentert som ny landslagstrener i dag. Fra venstre: Konserndirektør kommunikasjon i Posten, Elisabeth Gjølme, Karl-Arne Johannessen, håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud, Christian Berge og landslagsspiller André Lindboe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christian Berge (40) ble i dag presentert som ny  landslagstrener for herrelandslaget i håndball etter Robert Hedin, som valgte å steppe til side etter 14. plassen i EM i januar.

Det var svenskens sjette mesterskap som norsk sjef, med sjuendeplassen i EM 2010 som beste resultat.

To jobber Elverum-trener Christian Berge har i første omgang fått jobben fram til etter de to VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike (hjemme og borte) i juni.

I mellomtiden skal forbundet og Berge selv kjenne på om dette er et samarbeid de ønsker å forlenge.

40-åringen var ifallfall aldri i tvil da muligheten bød seg nå — selv om han skal stå i klubbtrenerjobben parallelt med det kortsiktige (i første omgang) engasjementet som norsk landslagssjef.

- Å være landslagstrener er en guttedrøm. Det innrømmer jeg, sier Christian Berge til Dagbladet.

- Men det er også en plikt å stille opp for Norge. Det er flagget på brystet, og da skal du bare si ja. Jeg var aldri i tvil, selv om det dreide seg om en kortsiktig kontrakt.

Mål: Qatar-VM Robert Hedin var nære å ta Norge til semifinale i mesterskap ved et par anledninger, men hver gang tapte Norge i avgjørende øyeblikk. Og ofte med ett mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer