Den nye spydkongen

Jan Zelezny abdiserte fra spydtronen i går. Mannen som har vunnet tre OL på rad tror at Andreas Thorkildsen kan bli like god.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN (Dagbladet): Det var vemodig friidrettsnhistorie på indre bane etter tredje omgang i går. Zelezny kastet 80.59 meter, så niendeplassen på lystavla og innså at karrieren på toppnivå var over. Han fikk ikke kaste de tre siste kastene, og tuslet ut av stadion mens Andreas Thorkildsen kastet et stjålent blikk etter spydlegenden.

Dagbladet snakket med ham like etterpå, og Zelezny er ikke i tvil om Thorkildsens potensiale:

-  Han kan bli som meg, men det er et stort perspektiv vi snakker om, sier han.

Zelezny (38) var 26 år da han tok sitt første spydgull i Barcelona i 1992. Han tok sølv i Seoul i 1988. Da var han like gammel som Thorkildsen er nå. Men altså ett hakk lenger ned på seierspallen.

-  Nå er det viktig at Thorkildsen beholder den riktige mentaliten de neste to åra. Det er lett å miste fokus etter et OL-gull, og da kan det gå galt, sier mannen med den utrolige verdensrekorden 98.48 meter.

Har fokus

Thorkildsen har tidligere slitt med å beholde fokus. Det er lysår fra mannen på indre bane i går til ungspiren som vimset rundt påørste seniormesterskap i Edmonton i 2001. Han kastet under 70 meter, og svarte slik da Dagbladet spurte om han hadde noe i VM å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer