Den nye store stjerna

Kan bli populær som Rex Rodney.

DEN NYE STJERNA. Yarrah Boko er nominert som årets hest. Muskelbunten vant blant annet Harper Hanovers Lopp på Solvalla. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
DEN NYE STJERNA. Yarrah Boko er nominert som årets hest. Muskelbunten vant blant annet Harper Hanovers Lopp på Solvalla. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Lørdag er det klart for hestefolkets grand galla på Oslo Plaza. Både ryttersporten, galoppsporten og travsporten skal hylle sine aller beste.

 Nominert til å bli årets travhest er Yarrah Boko — Hønefoss-hesten som kan bli Norges nye Rex Rodney.

Yarrah Boko er født på Boko Stable i Stockholm, men har vært i norsk trening i hele sin karriere. I starten av karrieren var han fryktelig usikker og galopperte seg bort stort sett hver gang, men det tok ikke lang tid for den storvokste muskelbunten å lære. Nå er han på god vei inn i den ypperste Europa-eliten og spås en stor internasjonal karriere. Så langt har han vunnet 19 løp på 42 starter og tjent nesten 2,6 millioner kroner for sin eier, Jan-Erik Andresen fra Kolbotn.

Styrkefenomen

Ikke siden Rex Rodney herjet på travbanen har norsk travsport hatt et større talent. Yarrah Boko har en enorm seiersvilje — og er nesten umulig å slå hest mot hest.
- Han flyter på sin enorme styrke — og enorme vilje. Det er en fryd å jobbe med en slik hest, og jeg mener bestemt at han har alt som skal til for å duge i den internasjonale eliten. At han blir sammenlignet med Rex Rodney, ser jeg på som en stor ære, sier mannen som trener Norges nye topphest, Trond Anderssen. Han holder til på Bergsund Gård i Vestre Ådal og har et fenomenalt treningsanlegg.

Styrkedemonstrasjon

Sitt beste løp så langt i karrieren travet nok Yarrah Boko da han enkelt vant styrkeprøven Harper Hanovers Lopp under Elitloppshelgen på Solvalla. Førstepremien lød på 500 000 svenske kroner, og Yarrah Boko var fullstendig overlegen på den gode vinnertiden 1.14,3v/3160 meter.
- Yarrah Boko har mye å gå på — særlig i starten må han bli bedre, men det kommer. Nå håper jeg at han blir kåret til "Årets Travhest" — for det vil være en stor anerkjennelse av både hest, trener og eier, sier Trond Anderssen. Du kan stemme
Den aller gjeveste prisen under årets hestegalla vil være "Årets Hest". Denne kåringen vil skje fram til hestegallaen er vel i gang og omfatter kiandidater fra både galopp-, rytter- og travsporten. Om du vil at Yarrah Boko skal bli "årets Hest", kan du klikke deg inn på www.hestegalla.no. Der vil du også finne omtale av de nominerte i de ulike klassene.

Hestegallaen på tv

Norsk Rikstoto har sin egen tv-kanal, Rikstoto Direkte,  som distribueres til private abonnenter og kommisjonærer. Rikstoto Direkte har egen sending fra Hestegallaen. Den starter klokka 21.30, er gratis og fås streamet på www.rikstoto.no.

(Rikstoto)