Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seriestart i Eliteserien 2018

Den nye VIF-kapteinen: - Vi skal gjøre det bedre enn i fjor

Daniel Fredheim Holm (32) er tilbake som kaptein for Vålerenga, ti år etter at han bar kapteinsbindet og ledet Oslo-klubben til cupgull på Ullevaal.

NY HÆRFØRER: Daniel Fredheim Holm tar over kapteinsbindet etter Christian Grindheim, og har samtidig fått en ny rolle på banen i årets Vålerenga-lag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NY HÆRFØRER: Daniel Fredheim Holm tar over kapteinsbindet etter Christian Grindheim, og har samtidig fått en ny rolle på banen i årets Vålerenga-lag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): I vinterens treningskamper har det vært visse indikasjoner på at Daniel Fredheim Holm skulle bli mannen som skal ha kapteinsbindet rundt venstrearmen når Vålerenga spiller kamper i år.

Forrige tirsdag ble det klart at nettopp Fredheim Holm får kapteinsbindet i 2018. Han var også kaptein da Vålerenga slo Stabæk 4-1 i cupfinalen for ti år siden.

I tillegg får den rutinerte teknikeren en ny rolle på banen denne sesongen. Fredheim Holm er i år tiltenkt en rolle i Vålerengas midtbanetreer.

- Det blir nok mest i en dyp rolle, men jeg kan også spille indreløper eller i en tierrolle, sier Fredheim Holm til Dagbladet.

Andre krav

De siste årene har Lindeberg-gutten blitt brukt mer fremover i banen, og ofte på en av de to kantene. Nå skal han altså bidra mer sentralt i banen.

- Den nye rollen passer meg bra. Jeg kommer til å ha mye ball, og da kreves det konsentrasjon fra min side. Nå har jeg kommet i en alder der jeg har spilt nok kamper til å takle en sånn rolle, fortsetter Vålerenga-kapteinen.

DEN GANG DA: Daniel Fredheim Holm blir Vålerenga-kaptein igjen, ti år etter at han hadde bindet da Vålerenga slo Stabæk i cupfinalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DEN GANG DA: Daniel Fredheim Holm blir Vålerenga-kaptein igjen, ti år etter at han hadde bindet da Vålerenga slo Stabæk i cupfinalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

I Fredheim Holms nye rolle settes det litt andre krav, både offensivt og defensivt. I en kantrolle er det ofte lettere å rettvende seg før du mottar ballen, mens du ofte kan ende opp feilvendt og med nesa mot eget mål i en dyp rolle sentralt eller i en av de andre sentrale midtbaneposisjonene.

- Det handler om å komme inn i en rytme der du vet hvordan medspillere gir deg ballen, for eksempel hvilken fot de sentrer til meg på. Men det tror jeg skal gå fint. Jeg forstår rollen og hva som skal til, både offensivt og defensivt, sier Fredheim Holm.

- Bedre enn i fjor

I fjor endte Vålerenga på en skuffende 8. plass. Før årets sesong har de blant annet hentet inn backene Amin Nouri og Sam Adekugbe, i tillegg til spissene Peter Godly Michael og Sam Johnson. Den gamle kapteinen Christian Grindheim og fjorårets toppscorer Herman Stengel er noen av spillerne som har forsvunnet.

- For lagets del er målet å gjøre det bedre enn i fjor, både poeng- og tabellmessig. Så får vi se hvor høyt opp vi ender, sier Fredheim Holm.

I oppkjøringen til sesongen har Vålerenga variert. Generalprøven mot Start lørdag ble vunnet 2-1 i en kamp der nysigneringen Sam Johnson ble matchvinner.

- Oppkjøringen vår startet veldig bra, og så har vi også hatt noen middels kamper. Alt i alt: en bra pre-season, sier Fredheim Holm.

Vålerengas serieåpner mot Kristiansund mandag 12. mars klokka 19 på Kristiansund Stadion.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!