«Den nye Zlatan» kobles til United

Talentfull 17-åring.

(Dagbladet.no:) Goran Slavkovski (17) er et av de største fotballtalentene i Sverige, og i mai debuterte han i Serie A for Inter - og ble deres yngste spiller noen sinne.

Han er fra samme Rosengård i Malmö, den samme bydelen Zlatan Ibrahimovic kommer fra. Derfor - og på grunn av talentet - kalles han «Den nye Zlatan».

Men det er ikke bare svenskene som følger spent med på hvordan det går med 17-åringen. Flere europeiske klubber, deriblant Manchester United, har fulgt ham tett, skriver Expressen.

Spiller lite

De engelske serielederne har blitt imponert av den briljante teknikken og det steinharde skuddet. Det er slettes ikke umulig at United vil prøve å sikre seg Slavkovski når overgangsvinduet åpner 1. januar.

- Det er mange spekulasjoner rundt Goran. Jeg har ingen kommenterer til disse, sier agent Jozo Palac.

I tillegg til å ha en blendende teknikk, er Slavkovski stor og sterk - ikke ulik Zlatan, som kom til Inter fra Juventus i sommer.

Ifølge Punkt SE har unggutten slitt med å spille seg inn på Inter-laget, som har flere angrepsspillere i verdensklasse.

FRA SAMME BYDEL: Zlatan Ibrahimovic vokste opp i Rosengård, hvor også Goran Slavkovski har sparket seg god. Foto: REUTERS
FRA SAMME BYDEL: Zlatan Ibrahimovic vokste opp i Rosengård, hvor også Goran Slavkovski har sparket seg god. Foto: REUTERS Vis mer

- Roberto Mancini liker ham helt klart, men siden han ikke spiller er det naturlig at han er på vei bort, sier en Inter-kilde til avisa.

Slavkovski har en kontrakt med Inter som går ut i juni 2008, men Inter har tilbudt supertalentet en forlengelse på tre år.

Ser også på skotte

Manchester United skal også være interessert i det skotske talentet Jamie McCarthy. Hamilton-spilleren blir karakterisert som et av de største talentene fra Skottland på lang tid.

- Det har vært stor interesse rundt ham. Alle storklubbene i England og Skottland følger ham, sier Hamilton-sjef Billy Reid til Sky Sports.

Broren til Sir Alex Ferguson, Martin, er United-speider og har selv sjekket 16-åringen - og blitt imponert.

- Han er et fantastisk talent, og dersom utviklingen fortsetter vil han nå toppen. Han har en treårskontrakt hos oss, men det vil være vanskelig å takke nei til et godt tilbud, innrømmer Reid.

ETTERTRAKTET: Goran Slavkovski (17) får ikke spille så mye i Inter, og kan være på vei bort.