Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den perfekte revansje for Norges sprintherrer: - Skjønner ikke hva som skjer

Trippelt norsk i Lahti da Emil Iversen vant.

BEST: Emil Iversen vant skøytesprinten i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST: Emil Iversen vant skøytesprinten i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sist gang det var skøytesprint i verdenscupen, i Planica i januar, hadde ikke Norge en eneste herreløper i finalen.

I dag hadde Norge hele fem nordmenn i finalen og viste endelig god, gammel klasse i en skøytesprint igjen.

Da italienske Federico Pellegrino vant i Davos før jul, var det den første ikke-norske triumfen denne sesongen. Men etter det har sprintfantomet fra Italia vært suveren og vunnet samtlige skøytesprinter.

Det har skapt hodebry i den norske leiren, som har fundert over hvordan de skal slå Pellegrino, ikke minst rettet mot skøytesprinten i Lahti i neste års VM. I dag ga Emil Iversen svaret i prøve-VM i den finske vinterbyen.

- Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjer, ubryter Iversen i seiersintervjuet med FIS.

- Formen er bare latterlig bra, det er gøy å gå på ski om dagen. Jeg følte meg bare bedre og bedre. Det var kult å ende på toppen, sier han ifølge NRK.

Revansjen Det norske stjerneskuddet gjorde som i klassisksprinten i Oberstdorf Tour de Ski og tok i dag sin første verdenscupseier i en skøytesprint.

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug kapret de øvrige pallplassene og sørget for trippelt norsk. Endelig fikk de norske herresprinterne en etterlengtet opptur i skøytesprint.

Det var den perfekte revansje fra fadesen i Planica for en måned siden.

Pellegrino ble nr. 4, mens Eirik Brandsdal og Sindre Bjørnstad Skar var de øvrige norske innslagene i finalen.

Nordmennene imponerte Petter Northug bruker normalt sett å slite i de innledende heatene, men var i dag i praktslag i kvartfinalen da han lekte med konkurrentene.

I semifinalen møtte Mosvik-ekspressen hele fem nordmann. Emil Iversen viste seg å være sterkest, mens Eirik Brandsdal snek seg forbi Northug og Finn-Hågen Krogh på oppløpet. Pål Golberg var aldri i nærheten av å gå videre, men Krogh og Northug gikk videre på tid.

I den andre semifinalen gikk det roligere, men Pellegrino viste nok en gang sitt repertoar og tok seg videre til finalen sammen med Sindre Bjørnstad Skar.

Der var altså Iversen sterkest og vant foran Krogh og Northug, som altså så vidt tok seg videre fra semifinalen. Pellegrino virket råsterk gjennom hele dagen, men sviktet da det gjaldt som mest.

Dermed misbrukte italieneren muligheten til å avgjøre sprintcupen sammenlagt allerede i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media