Nødlandslaget har ingenting å tape

Den rareste landskampen i moderne tid

Nødlandslaget er i Wien for å begrense den siste ukas omdømmetap og skade. Klarer de mer enn det blir det selvransakalse på Ullevaal Stadion.

BEHOLDER MASKA: Uansett hva som skjer i kveld vil kaptein Mats Møller Dæhli og trener Leif Gunnar Smerud lande på beina. Denne kampen har bare oppside for Norge. De har ingenting å tape. Noen ganger er det et utgangspunkt som får ting til å skje i fotball. Det eneste du kan være sikker på er at Norge går for det i Wien. Foto: Florian Schrötter EXPA / NTB
BEHOLDER MASKA: Uansett hva som skjer i kveld vil kaptein Mats Møller Dæhli og trener Leif Gunnar Smerud lande på beina. Denne kampen har bare oppside for Norge. De har ingenting å tape. Noen ganger er det et utgangspunkt som får ting til å skje i fotball. Det eneste du kan være sikker på er at Norge går for det i Wien. Foto: Florian Schrötter EXPA / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Østerrike - Norge, TV2 onsdag kl. 20.45

LANDSLAGET NFF HAR sendt til Wien er et fotballag på tur for å oppfylle internasjonale forpliktelser, og for å begrense et allerede betydelig inntektstap i den andre enden av coronasmellen som rammet Lars Lagerbäcks Norge.

Av mange tunge perioder i den norske fotballhistorien er denne en av de tyngste.

I Norge er det en økende motstand overfor en idrett/næring som en voksende opinion mener har fått mer enn nok det siste halve året.

Utenfor landets grenser, der 54 av 55 UEFA-land følger en protokoll som fram til onsdag 11. november holdt vann også i Norge, rister man på hodet over særnorske innstramninger som reisenekt og karantenekrav for fotballspillere på jobb.

HVEM SOM VINNER til slutt vil evalueringen vise. Det er langt fram i tid. Først når vi er i den andre enden av pandemien får vi svar på om norske helsemyndigheters restriksjoner er overdreven forsiktighet eller helt nødvendig smittevern.

Der vi er nå registreres det bare at frontene er blitt en smule steilere.

Her hjemme handler det veldig mye om følelser, en kamp som alltid vil være spill mot ett mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer