KRISE: Steve Hooker fra Australia er regjerende mester i stav, men røk ut av VM allerede i kvalifiseringen. Foto: REUTERS/Mark Blinch
KRISE: Steve Hooker fra Australia er regjerende mester i stav, men røk ut av VM allerede i kvalifiseringen. Foto: REUTERS/Mark BlinchVis mer

Den regjerende mesteren røk i VM-kvalifiseringen

- Nå er sesongen over, sier stavhopper Steve Hooker.

Steve Hooker, den regjerende verdensmesteren i stav, misset på åpningshøyden sin og røk ut av stavkvalifiseringen omtrent før den hadde startet.

Australieren gikk inn i kvalifiseringen på 5,50 meter, men misset i alle sine tre forsøk, akkurat som Jelena Isinbajeva i Berlin i 2009. Også hun ble stående uten resultat den gangen etter å ha bommet fullstendig på åpningshøyden i kvalifiseringen.

Hooker har vært plaget med mye skader denne sesongen. Han var likevel en av de store favorittene til å vinne stavgullet, men drømmen om å forsvare VM-tittelen fra Berlin forsvant fort.

- Fysisk følte jeg meg veldig bra, men hodet var ikke med meg i dag. I tilløpet følte jeg meg helt bortkommen, sa australieren etter den skuffende oppvisningen.

- Nå er sesongen over for meg. Planen er å reise hjem, ta en lang pause og glemme det som skjedde her i Daegu, men jeg kan love at jeg skal komme sterkt tilbake i London-OL neste år, sa Steve Hooker.

Åtte hoppere gikk til finalen med 5,65 meter lørdag formiddag, mens den siste finaleplassen i stav gikk på 5,50 meter.

(NTB)