Den røde djevelen

- Hvorfor, spurte Wayne Rooney, mens han marsjerte av banen.

VILLAREAL - MANCHESTER UNITED 0-0 (Dagbladet.no): Manchester United var bare en fantastisk Van der Sar-redning unna å ligge under for spanske Villareal i kveldens førsteomgang på Estadio El Madrigal.

Glimtvis var det nemlig mulig å forstå hvorfor hjemmelaget var gode nok i den spanske toppserien til å få være med i det øverste fotballfellesskapet i Europa. Selv med keeper uten armer.

For keeper Sebastian Viera holdt på å forære Manchester United ledelsen da han upresset glapp et frispark i beina på Ruud van Nistelrooy på fem meter. Bare et fantastisk brassespark av Gonzalo på streken reddet keeperen fra fadesen.

Røde Rooney

United satt press på Villareal fra start av i andreomgang, og lot bare hjemmelaget slippe til med sporadiske angrep. Helt til Rooney mistet det totalt.

Først prøvde han å klippe ned en Villareal-spiller, bommet først, men klarte det i forsøk nummer to. Den danske dommeren Kim Milton Nilsen reagerte som han måtte gjøre.

Men omtrent før Nilsen hadde klart å løfte opp det gule kortet, klappet Rooney demonstrativt rett foran dommerens nese.

Og dermed måtte Nilsen dra opp nok en farge fra brystlomma.

RØDT, TAKK: Wayne Rooney klappet to ganger, en svært nærme dommer Nilsens nese, etter å ha fått gult. Da blir neste stoppested dusjen. Foto: Scanpix
RØDT, TAKK: Wayne Rooney klappet to ganger, en svært nærme dommer Nilsens nese, etter å ha fått gult. Da blir neste stoppested dusjen. Foto: Scanpix Vis mer

Svennis på tribunen

- Hvorfor, spurte Rooney. Uten å få svar marsjerte han duknakket mot garderoben. Mens den engelske landslagssjefen så på fra tribunen.

For med en mann mindre på banen rullet Villareal opp angrep etter angrep, og bare dårlige avslutninger sto mellom dem og nettet bak Van der Sar. Og et knallhardt skudd i tverrliggeren 20 sekunder før slutt.

- Vi var ikke gode nok på topp, men resultatet i seg selv er ikke så dårlig, sier eks-ManU-spiss og nåværende Villareal-spiss Diego Forlan til nyhetsbyrået AP.

Men Manchester United og Rooney slapp med skrekken, og fikk med seg et litt heldig poeng hjem til England.

VÆRSÅGOD: Rooney ba om det selv.