Den røde faren vinner på sin superstyrke

Nicole In One, My Red Force og Spenda M. Aud forsvarer stallens ære på Sørlandet lørdag. Trener Anders Andersen har tro på alle tre.

(Dagbladet.no): Anders Andersen har vært treneransvarlig på stallen til Tor Olaf Halle siden februar. Lørdag settes kursen mot Sørlandets Travpark hvor tre av de mange vinnerhestene på stallen skal pynte på den flotte statistikken. De kan sørge for et ekte hattrick.

- Nicole In One (V5-2) har trukket et trist spor, men møter enklere selskap enn på lenge. Han har et grunnlagsmessig helt riktig løp på papiret. Han kommer ut med helstengt hodelag fra spor åtte, og han er som natt og dag med og uten skylapper. Uansett posisjon skal han regnes med en solid vinnersjanse.

En klar bankerkandidat, sier trener Anders Andersen til Dagbladet.no.

- Nicole In One var uheldig på Färjestad og sparket oppi hjulet til en konkurrent. Seieren hadde vært hans uten uhellet. Han fortjener å vinne nå, fortsetter han.

- My Red Force (V75-6) viste sist at han kan vinne over sprintdistanse. Han har travet gode løp, og i de fire siste startene har han kun tapt for Jetstile. Han står fint til spormessig, og viste også sist at han kan åpne fort om han får beskje om det.

Jeg tror på tet fra start til mål. My Red Force har alt som skal til. En god bankerkandidat, han også, sier Andersen.

- Gucci To Try i samme løp er best i monteløp, men han gjør noen bra løp foran sulky også. Det er nok en best mulig premie som gjelder, men jeg tror ikke han gjør seg bort på sin fine form, mener Andersen.

- Spenda M. Aud (V75-7)er ute i hoppeløp og har endelig begynt å få klaff. Det synes jeg hun har fortjent. Tillegg på sprint er aldri enkelt, men selskapet skremmer ikke. Vi har fått orden på beintøyet, og jeg synes hun ser bedre ut enn noen gang, sier treneren.

BESTEMMER ALT IGJEN. My Red Force har utviklet seg enormt i regi Anders Andersen. Tet fra start til mål er resepten i V75-6. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BESTEMMER ALT IGJEN. My Red Force har utviklet seg enormt i regi Anders Andersen. Tet fra start til mål er resepten i V75-6. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Hun skal runde mange, men jeg tror hun kjemper om seieren, sier Andersen om Kriterievinneren fra i fjor.

- Vi har slitt med sykdom og virus på stallen over lengre tid, men nå ser det endelig ut til at det har begynt å løsne, forteller Andersen til dagbladet.no.

-Hvordan klarer dere å få frem den ene vinnerhesten etter den andre?

- Det er nok helheten som gjør det. Alle ledd fungerer godt helt fra veterinær til foring og trening. Jeg tror også miljøet gjør at hestene trives ekstra godt hos oss. Vi har kun containerstaller og utebokser, og det gjør trivselsfaktoren veldig høy.

- Hvilke treningsprinsipper har dere?

- Vi varierer mye og individuelt for hver hest. De kjøres mye i intervaller, i alle fall et par ganger i uken. De som ikke har hurtigheten i kroppen får gå galoppintervaller i vogn. Vi har et jorde med en rakbane med sanddekke. Hestene trenes fire-fem dager i uken. En gang i uken kjører vi hurtig på Jarlsberg.

- Hva gjør Anders Andersen etter at Tor Olaf Halle overtar treneransvaret igjen i november?

- Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, men det er ikke helt umulig at jeg fortsetter. Eller jeg driver en egen avdeling, avslutter Anders Andersen som kan få en fin dag på lørdag.

Eirik sitter på pengesekken

Eirik Høitomt kan bli dagens mann på Sørlandet. Ikke bare kusker han de tre Andersen-hestene, men han har potensielle vinnerkandidater nesten i hvert eneste løp.

Eirik vurderer lørdagens oppsitt:

- Nicole In One (V5-2) har et veldig fint løp på papiret bortsett fra sporet. Han holder flott form og kommer vi riktig inn i leken har han en stor seiersmulighet.

Ramstad Spika (V75-1/V5-3) har vært veldig bra og er en typisk garderingshest. Hun er en av flere som kan vinne og holder fin form, varsler Eirik Høitomt.

Clean Gold V75-2/V5-4) var bra til seier i lunsjtravet sist. Han har rykket opp en klasse og møter bra hester. Han holder flott form og er ikke helt sjanseløs, men jeg blir egentlig overrasket om han skulle vinne.

Masto Fighter (V75-4) møter for bra hester og det er en best mulig premie som gjelder.

Tyri Pål (V75-5) var veldig bra til seier fra tet på Bjerke sist. Fra et fint spor er han seiersaktuell igjen. Han er rask fra start og skal på bongen.

My Red Force ( V75-6) var veldig god sist. Han har gått opp en klasse og tjent mye penger på kort tid, men han slo gode hester sist. Han åpnet lynkjapt bak bilen. Han holder flott form og er seiersaktuell igjen.

En av mine beste vinnersjanser på lørdag sammen med Tyri Pål.

Spenda M. Aud (V75-7) holder fin form. Tillegg på sprint gjør det litt sjanseartet, og mye avhenger av hvordan vi havner til fra start. Klaffer det med posisjonene er hun absolutt seiersaktuell, oppsummerer Eirik Høitomt.

STOR SJANSE. Eirik Høitomt og trener Anders Andersen kan avslutte V75-ballet på beste vis med hoppa Spenda M. Aud.