Sevilla-treneren har kreft

Den rørende historien bak comebacket gikk verden rundt. Men den var ikke helt sann

Jo, da, Eduardo Berizzo har kreft. Men spillerne fikk ikke beskjeden halvveis ut i oppgjøret mot Liverpool.

HAR KREFT: Sevilla-trener Eduardo Berizzo har kreft. Men det var ikke den historien som insipirerte comebacket mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
HAR KREFT: Sevilla-trener Eduardo Berizzo har kreft. Men det var ikke den historien som insipirerte comebacket mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sevilla satte en god støkk i Liverpool da de tirsdag snudde fra 0-3 til 3-3 på én omgang.

Verden rundt gikk en rørende historie: Trener Eduardo Berizzo er diagnostisert med prostata-kreft, og i pausen skal han ha avslørt dette for spillerne. Den triste beskjeden skulle da ha kulminert i det vanvittige comebacket.

Men den historien var ikke helt sann.

- Han nevnte det ikke, uttaler klubben overfor britiske BBC.

Marerittomgang

Men Eduardo Berizzo har kreft, det bekreftet Sevilla på sine nettsider onsdag.

Det var heller den begredelige forestillingen i første omgang som inspirerte comebacket, ifølge midtbanespiller Ever Banega.

- Vi måtte ut med en annen holdning, både for fansen og for sjefen. Det var han som fikk oss til å spille slik.

Mens Liverpool da tok en tidlig ledelse og ikke ga seg før det sto 3-0 i andre omgang, ble andre halvdel et mareritt. Tre minutter på overtid var comebacket fullkomment da Sevilla satte utlikningen som ga 3-3.

- Du er ikke alene

Onsdag postet Sevilla-kaptein Nico Pareja en uttalelse på vegne av spillerne og klubben.

- Vi bringer videre noe som har vært et motto for denne klubben veldig lenge. «Vi gir oss aldri.» Vi skal alle være der for å sørge for det.

Videre står det:

- Du har mer enn nok mot til å komme deg gjennom dette, og du har vunnet vår respekt og kjærlighet og vi vil at du skal vite at du skal stole på oss, vi vil stå ved siden av deg og hjelpe deg gjennom dette. Du er ikke alene.

Ifølge Kreftforeningen får 5 000 menn prostatakreft i Norge hvert år, og er den kreftsykdommen flest menn i Norge får. Fem år etter at de har fått diagnosen, er det 93,6 % av de rammede som fortsatt lever.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer