Den russiske dopingskandalen kan nå nye høyder

Fredag kommer del to av McLaren-rapporten.  Dopingjeger Inggard Lereim venter i spenning.

VENTER PÅ DEL TO: President Vladimir Putin, her sammen sport- og turistminister Vitaly Mutko og verdensrekordholder i stavsprang - Jelena Isinbajeva. Foto: NTB Scanpix
VENTER PÅ DEL TO: President Vladimir Putin, her sammen sport- og turistminister Vitaly Mutko og verdensrekordholder i stavsprang - Jelena Isinbajeva. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den canadiske jussprofessoren Richard McLaren la i juli fram avsløringer som rystet idrettsverdenen. I rapporten, som ble laget på oppdrag fra Verdens antidopingbyrå (WADA), kom det fram bevis for statsstøttet doping og systematisk juks i russisk idrett.

Fredag legger McLaren fram sin endelige rapport under en pressekonferanse i London. Der er det ventet at han presenterer nye detaljer. Lereim er spent på om rapporten fordyper seg i hendelsene som foregikk under Sotsji-OL i 2014.

– Den forrige rapporten tok for seg den politisk styrte infiltrasjonen med personell fra den hemmelige tjenesten i testrommet i Sotsji. Nå er jeg spent på om det kommer noe om etteranalysene fra prøvene som ble tatt. Det er også rimelig å forvente flere detaljer om personer og tekniske forhold, sier Lereim til NTB.

Feil signal

Rune Andersen ser også fram til å se hva som blir avdekket i del to av McLaren-rapporten.

– Det er alltid knyttet spenning til en rapport med et slikt omfang og konsekvenser for russisk idrett. Så får vi se hvilken retning det tar. Det er antydet at den går mer innpå det som ble beskrevet i den forrige rapporten. Vi kan nok regne med at den går dypere i materien, sier Andersen, som til daglig jobber som internasjonal spesialrådgiver i Antidoping Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer