SPARKET: Nikolai Tolstykh (59) ble søndag tvunget til å gå av som president i Russlands fotballforbund (RFU) etter et mistillitsvotum. Foto: EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT / NTB Scanpix
SPARKET: Nikolai Tolstykh (59) ble søndag tvunget til å gå av som president i Russlands fotballforbund (RFU) etter et mistillitsvotum. Foto: EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT / NTB ScanpixVis mer

Den russiske fotballpresidenten sparket

Forbundet har betydelig gjeld.

Nikolai Tolstykh (59) ble søndag tvunget til å gå av som president i Russlands fotballforbund (RFU) etter et mistillitsvotum.

Tolstykh har i lengre tid måttet tåle mye kritikk for Russlands svake innsats i fjorårets fotball-VM, samt forbundets store gjeldsproblemer.

Søndag ble 59-åringen sparket etter at et klart flertall av forbundets 449 delegater stemte mot ham.

- Jeg takker dere alle for deres mening, og jeg kommer til å rette meg etter deres beslutning. Jeg ønsker dere lykke til med det videre arbeidet i forbundet, sa Tolstykh etter at resultatet var klart.

Den tidligere Dinamo Moskva-spilleren, som har sittet ved makten siden 2012, blir inntil videre erstattet av visepresident Nikita Simonjan.

Det er liten tvil om at Simonyan har en stor jobb foran seg. Det russiske forbundet har pådratt seg en betydelig gjeld, noe som resulterte i at landslagstrener Fabio Capello ikke fikk utbetalt lønn på over sju måneder etter fotball-VM.

Capello skal ifølge flere medier være verdens best betalte landslagstrener med en årslønn på rundt 70 millioner kroner.

(NTB)