Utestengelsen av Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov

Den russiske visestatsministeren
vil ha dopingsakene i retten

Vitalij Mutko mener Russland bør prøve de siste dopingutestengelsene i sivile rettsinstanser.

UTESTENGT: Aleksandr Legkov (på bildet) og Jevgenij Belov utestenges på livstid fra de olympiske leker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UTESTENGT: Aleksandr Legkov (på bildet) og Jevgenij Belov utestenges på livstid fra de olympiske leker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestengte i forrige uke de to russiske langrennsløperne Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov på livstid, og fratok samtidig Legkov gullet på 50-kilometeren i Sotsji-OL.

- Vi vil støtte våre idrettsutøvere, og hvis dette fortsetter, må vi sende sakene til det sivile rettssystemet, sier Mutko til det russiske nyhetsbyrået Tass.

Mutko var russisk sportsminister under Sotsji-OL. Han vil ikke spesifisere hvor Russland planlegger å sende sakene, heller ikke noe om hvilket regjeringsorgan eller idrettsforbund som i så fall skal føre sakene.

Russiske myndigheter har gjentatte ganger nektet for å ha drevet med systematisk doping. IOC er av en annen formening og støtter seg til den mye omtalte McLaren-rapporten til WADA.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer