Den satt, Hetland!

Tor Arne Hetland tok tilbake sjefsrollen, og endelig fikk svenskene stryk i sprint igjen.

- Dette var jævlig moro, gliste sprintkongen Hetland.

Vi var i ferd med å bli lei av at de blågule tuktet Norge i sprint. Vi begynte nesten å tro det var kommet et permanent tronskifte.

Men, nei da.

I Dobbiaco søndag var radarparet Håvard Bjerkeli og Tor Arne Hetland tilbake i førersetet, i en høydramatisk sprintstafett som inneholdt det meste - stavbrekk, tette dueller, kollisjoner og fall.

Ikke minst: Hetland hadde igjen den lengste tåen og den bredeste brystkassa.

Den regjerende OL-mesteren i sprint lå velkjent og arrogant bak den regjerende verdensmesteren Thobias Fredriksson inn på oppløpet. 50 meter før mål kastet Hetland seg ut, og han rakk så vidt å bryte seg først over målstreken.

Det måtte fotofinish til for å kåre vinneren.

Etterpå eksploderte hele det norske teamet i feiende jubelscener. Ikke bare ble det seier. Håvard Solbakken og John Kristian Dahl sikret norsk 3. plass.

Godt

- Godt å slå svenskene igjen. På tide, mente Håvard Bjerkeli.

- Så flat løype, så lite som skilte oss, så godt føre, stavbrekk og fall. I tillegg var jeg spent. Jeg kom rett fra en tremil lørdag. Det gjorde ikke Thobias. I dag var jeg pigg som juling, konstaterte Hetland.

Sprintseieren smakte ekstra bra for trener Ulf Morten Aune. Etter den labre sesongdebuten i Düsseldorf i oktober, trengte han denne oppturen.

- Fryktelig bra. Vi er pigge igjen. Godt at Sverige ble slått. Vi har hørt til det kjedsommelige at det bare er svenskene som kan gå sprint, sa Aune.

Aune var spent på forhånd. Bjerkeli var sjuk og kunne ikke trene fra mandag til fredag. Det var ingen selvfølge at isfjordingen skulle prestere.

- Men jeg var i slag. Jeg hadde tydeligvis overskudd, kom det fra en lettet Bjerkeli.

Framgang

Både Bjerkeli og Hetland går en oppvisningssprint i Lüzern onsdag. Søndag går trolig en av dem eller begge stafett i Davos. 16. desember er det ny verdenscupsprint. Den går i klassisk stil.

I Düsseldorf ble beste norske nummer ni. Sprinterne har mye å revansjere.

- Vi er bedre enn vi var. Flere er kommet opp på et høyt, stabilt nivå, mener Håvard Bjerkeli.

- Vi er på gang igjen. Vi får betalt for all treningen utover i sesongen. Det er jeg sikker på, sa Tor Arne Hetland.

(NTB-Egil Sæther)