<strong>FØR MATCHEN:</strong> Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus under fredagens innveiing  i Fredrikshavn. I kveld er den store boksekampen .
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FØR MATCHEN: Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus under fredagens innveiing i Fredrikshavn. I kveld er den store boksekampen . Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Den sikreste sjansen min til å vinne er å gå for knockout

Anne Sophie Mathis før storkampen mot Brækhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hundrevis av norske boksetilhengere inntok lørdag formiddag Frederikshavn. De er forberedt på å gi Cecilia Brækhus all den støtten hun trenger for å slå Anne Sophie Mathis.

Kampen står om å bli regnet for å være den beste kvinnelige bokseren i verden uansett vektklasse. Det blir et oppgjør mellom sluggeren Mathis, som av mange blir sett på som en kvinnelige utgave av Mike Tyson, og teknikeren Brækhus.

- Hun er høyere enn meg og har større rekkevidde. Det betyr at jeg ikke må la henne få styre kampen inn i sitt spor. Jeg må bokse slik at hun ikke får noen fordel av den litt større rekkevidden sin, sier Cecilia Brækhus.

Hun står foran den største og tøffeste kampen i boksekarrieren sin til nå. Den svenske bokseprofessoren og eksperten Olof Johansson mener det blir et «være eller ikke være» for den tredobbelte norske mesteren.

Brækhus setter alle de tre VM-titlene sine på spill i sin 21. kamp som profesjonell. De første 20 kampene er vunnet, men ingen av dem hun har møtt til nå er i nærheten av å være av samme kaliber som Mathis.

Må gå for knockout Den franske jenta må gå for knockout, og det betyr nok at hun kommer til å rushe på Brækhus fra første stund i Arena Nord sent lørdag kveld. For Brækhus blir det om å gjøre å måtte bruke teknikken og boksekunnskapene sine til fulle. Hun må få fart på det gode fotarbeidet sitt og bruke den fordelen hun har i større hurtighet.

Det blir også viktig for den norske jenta at hun ikke blir med på å slåss mot Mathis, for det kan bli skjebnesvangert. Hun har ikke den samme styrken som den franske jenta, og det må hun ha i bakhodet hele tiden.

- Tenker du på risikoen?

- Jeg tenker ikke på denne kampen som noen risiko. Det eneste jeg tenker på er de oppgavene jeg selv skal gjøre i ringen, sier Brækhus.

Når hun går til verket lørdag kveld har hun hele Sauerland-apparatet i ryggen, og kampen blir sett på som så viktig at sjeftrener Ulli Wegner selv skal være i ringhjørnet hennes. Der vil selvsagt også Georg Bramowski være - han som har det daglige treneransvaret for den norske jenta.

Holly Holm neste? Den som vinner kampen lørdag kveld kommer trolig til å møte amerikanske Holly Holm i neste omgang. Hun er den siste i troikaen som kjemper om å bli kalt verdens beste kvinnelige bokser. Mathis har allerede vært i ringen mot Holm, og det er endt med en seier på knockout og et tap på poeng.

Mathis ga Holm rundjuling like før jul i fjor, men hun tapte på poeng i returkampen i sommer. Det tapet er det forresten mange som stiller store spørsmålstegn ved, for de fleste bokseekspertene NTB har snakket med mener at Mathis var best i langt de fleste av de ti rundene også i den siste kampen.

Men Holm holdt seg unna de hardeste slagene til Mathis, og hun bokset på hjemmebane med både publikum og dommere i ryggen. Det ble avgjørende.

Lørdag kveld er det Cecilia Brækhus som har hjemmebanefordelen, og det kan fort bli avgjørende for henne også, for dersom Anne Sophie Mathis ikke vinner på knockout, skal hun være utrolig mye bedre enn Brækhus for å ta seieren på poeng. Det er hun klar over selv også.

- Den sikreste sjansen min til å vinne er å gå for knockout. Dersom jeg ikke klarer det, må jeg være veldig mye bedre enn Brækhus for å vinne på poeng. Det er ikke tvil om at jeg står foran en vanskelig kamp, sier Mathis til NTB.

De to går i ringen cirka klokka 22.30 i Arena Nord i Frederikshavn lørdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer