Den siste Dæhlie-Smirnov-jakten

BEITO (NTB): De har jaktet på hverandre vinter etter vinter. Nå står Vladimir Smirnov (34) foran sin siste sesong-duell med Bjørn Dæhlie.

Internkampen Dæhlie-Smirnov har lenge vært gjengangeren i internasjonal langrennssport. Av 72 individuelle verdenscuprenn de siste fem sesongene har de to vunnet 47 (Dæhlie - Smirnov 25-22). Nordmannen fører med 5-2 i antall sammenlagseire.

«Smirre», som hadde sin store vinter i 1995 med tre VM-gull i Thunder Bay, runder 35 år i mars og takker av som aktiv samme måned. Nå vil han sette et verdig punktum etter en skuffende forrige sesong.

Fortsetter

- Jeg kjenner meg inspirert og kommer godt forberedt, sier Vladimir Smirnov. I morgen går han ut på en av sine yndlingsøvelser, 10 kilometer klassisk stil.

- Nagano-OL er sesongens store mål. Det er det jeg skal være i min beste form, fortsetter Smirnov.

Om et halvt år kan han starte sitt nye liv.

- Jeg har bestemt meg for å satse helhjertet på familien (kone og ett barn) i noen år. Derfor er det altfor tidlig å snakke om en trenerjobb, men jeg tror jeg har noe å bidra med der etter vel 15 år i verdenstoppen.

På skolebenken

I stedet kommer Smirnov, som vil søke om svensk statsborgerskap og fortsatt bo i Sundsvall, i første omgang til å bruke tid på skolebenken.

- Jeg vil blir bedre til å skrive og snakke svensk. I tillegg må jeg forbedre engelsken min, sier han.

Han utfordrer den tilsynelatende utilnærmelige Bjørn Dæhlie på nytt skimerke. Det i tillegg til en grundig analyse av treningsopplegget, håper eksil-kasakhstaneren skal gi ham det lille ekstra og et hyggelig farvel.