Den siste Dæhlie-Smirnov-jakten

BEITO (NTB): De har jaktet på hverandre vinter etter vinter. Nå står Vladimir Smirnov (34) foran sin siste sesong-duell med Bjørn Dæhlie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Internkampen Dæhlie-Smirnov har lenge vært gjengangeren i internasjonal langrennssport. Av 72 individuelle verdenscuprenn de siste fem sesongene har de to vunnet 47 (Dæhlie - Smirnov 25-22). Nordmannen fører med 5-2 i antall sammenlagseire.

«Smirre», som hadde sin store vinter i 1995 med tre VM-gull i Thunder Bay, runder 35 år i mars og takker av som aktiv samme måned. Nå vil han sette et verdig punktum etter en skuffende forrige sesong.

Fortsetter

- Jeg kjenner meg inspirert og kommer godt forberedt, sier Vladimir Smirnov. I morgen går han ut på en av sine yndlingsøvelser, 10 kilometer klassisk stil.

- Nagano-OL er sesongens store mål. Det er det jeg skal være i min beste form, fortsetter Smirnov.

Om et halvt år kan han starte sitt nye liv.

- Jeg har bestemt meg for å satse helhjertet på familien (kone og ett barn) i noen år. Derfor er det altfor tidlig å snakke om en trenerjobb, men jeg tror jeg har noe å bidra med der etter vel 15 år i verdenstoppen.

På skolebenken

I stedet kommer Smirnov, som vil søke om svensk statsborgerskap og fortsatt bo i Sundsvall, i første omgang til å bruke tid på skolebenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer