Den siste Flo: - Det ligger i blodet

Italia kan bli karrierens største øyeblikk.

NYTT STJERNETREFF:  Per Egil Flo kom fint fra det i debuten på Wembley på onsdag. Etter at Martin Linnes i dag meldte forfall kan han få sjansen fra start mot Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NYTT STJERNETREFF: Per Egil Flo kom fint fra det i debuten på Wembley på onsdag. Etter at Martin Linnes i dag meldte forfall kan han få sjansen fra start mot Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet:) Per Egil Flo var 7 år da slektningene Håvard (onkel), Tore André og Jostein sikret seg legendestatus i norsk fotball mot Brasil i 1998.

- Eneste jeg husker er bestemor som skreik foran tv-en, sier han.

Onsdag fikk Per Egil selv sin ilddåp med det norske landslaget, da han ble kastet inn som venstreback etter Martin Linnes' skade på Wembley.

- Jeg synes det gikk rimelig greit. Det var i hvert fall veldig artig å spille, sier Molde-backen.

- Fått mange tilbakemeldinger fra resten av fotballspillerne i familien?

- Tore André var på Wembley. Han sa at det var en bra gjennomført kamp, og at det var kjekt å se på. Men jeg har i grunnen ikke snakket så mye med dem. De har jo vært med på det selv, og vet hva det går ut på, sier Per Egil.

- Ligger i blodet Jostein Flo har tidligere uttalt at det må være noe med genene i Flo-slekta, som gjør at han selv, Tore André, Håvard, Kjell Rune, Ulrik og Per Egil - for å nevne de mest framtredende - alle er blitt toppspillere.

- Fotballinteressen står sterkt i familien, og så er vi villig til å legge ned masse arbeid og prioriteringer og sånt. Det ligger i blodet også, har vi sett, sier Flo.

- Men vi har lagt ned hardt arbeid. Man kommer bare et stykke på vei med talent, og da må du velge bort noen ting for å bli så god som du vil.
Karrierens største øyeblikk For Per Egil Flos del kan det arbeidet bli belønnet med startplass mot Italia på tirsdag. Det står mellom ham og Tom Høgli - som har slitt med skade hittil på landslagssamlinga.

- Jeg må forberede meg som alle andre på trening. Får jeg sjansen, vil jeg selvsagt ta den. Vi får se hva som skjer, sier Flo.

- Hvordan blir det eventuelt å starte mot Italia?

- Det tror jeg i tilfelle kommer til å bli det absolutt største øyeblikket i karrieren. Jeg kommer helt sikkert til å være nervøs også, men det er det vi forbereder oss til nå. Det blir uansett en tøff kamp. Vi møter en stor nasjon med et veldig godt fotballag.