Landslagssjef Lars Lagerbäck om nivået i norsk Eliteserie

Den siste han tenker på, er J.P. Hauge

Jens Petter Hauge (20) symboliserer hva Lars Lagerbäck mener om det øverste nivået i Norge. For dårlig!

ELITESERIEN, JA: Lars Lagerbäck slår UEFA-rankingen i bordet når han blir spurt om nivået i Eliteserien. Den 22. beste ligaen i Europa imponerer ikke Norges landslagstrener. Og derfor sliter han med å vurdere Norges beste spillere i Norge. Det er sånn han ser det, og det er hans privilegium. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ELITESERIEN, JA: Lars Lagerbäck slår UEFA-rankingen i bordet når han blir spurt om nivået i Eliteserien. Den 22. beste ligaen i Europa imponerer ikke Norges landslagstrener. Og derfor sliter han med å vurdere Norges beste spillere i Norge. Det er sånn han ser det, og det er hans privilegium. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Den beste spilleren i Eliteserien, Bodø/Glimts Jens Petter Hauge, er ikke god nok for Norge. Det har Lars Lagerbäck bestemt.

I disse coronatider, der brorparten av spillerne er utenfor sesong når Norge møter Østerrike og Nord-Irland, er ikke 15 målpoeng på 14 spilte kamper på det øverste nivået i A/S Steinrøysa godt nok til å være med i en norsk landslagstropp på 25 spillere.

DET ER LARS LAGERBÄCKS jobb å ta ut Norges landslagstropper i fotball. Derfor er det også svenskens privilegium å ta med de spillerne han vil.

Noen mener han er blind for Eliteserien.

Andre hevder valgene han gjør reflekterer det han mener om nivået.

AT LARS LAGERBÄCK ikke er veldig begeistret for Eliteserien er ingen hemmelighet. Derfor er han også blitt kritisert for å snakke ned ligaen. Som Odd-trener var Dag-Eilev Fagermo en av de fremste bærerne av denne kritikken.

Som Vålerenga-trener mener han fortsatt det er landslagstrenerens plikt å se og følge Eliteserien.

SITUASJONEN RUNDT COVID-19 har gitt Lars Lagerbäck den muligheten. Ifølge ham selv har han sett 95 prosent av det han trenger å se for å kunne gjøre de vurderingene han gjør. Men det hjelper ikke norske eliteseriespillere ut over the usual suspects.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer