Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den siste meldingen rører

Venn avslører Kobe Bryants siste melding under minnestund. - Det siste han gjorde var noe heroisk.

OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna. Foto: NTB Scanpix
OMKOM: Kobe Bryant og dattera Gianna. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NBA-stjerna Kobe Bryant og dattera Gianna (13) var blant de ni som døde i en helikopterulykke i januar.

Helikopteret, som styrtet i forstaden Calabasas i Los Angeles, var på vei til en basketballkamp utenfor den amerikanske storbyen.

Minnestund

Mandag kveld ble det arrangert en minnestund i Staples Center - hjemmebanen til Bryants gamle klubb Los Angeles Lakers. Der snakket blant annet Bryants enke Vanessa, NBA-stjerna Michael Jordan og en rekke andre som har betydd noe for familien.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

Blant dem var Rob Pelinka, Bryants gode venn og tidligere agent.

Pelinka og Bryant skal ha snakket eller tekstet med hverandre daglig de siste 20 åra, og på minnestunden avslørte Pelinka det som var kompisens siste melding.

Pelinka var i kirka med familien da han fikk en tekstmelding.

- Først vurderte jeg å vente med å sjekke meldingen til etter prekenen, men noe utenomjordisk fikk meg til å se. Det var Kobe som spurte om jeg kjente til en spesiell basketballagent i California, forklarte Pelinka på seremonien, gjengitt hos News.au.

Pelinka svarte NBA-legenden at han kjente godt til agenten, og at de seinest hadde snakket sammen på en Lakers-kamp for få dager siden.

- Kobe forklarte da at han ville hjelpe dattera til en venn med å få en praksisplass på en baseballskole. Han gikk god for både arbeidsmoralen og karakteren hennes. Han hadde et ønske om å gi henne en god framtid. Jeg svarte umiddelbart at jeg skulle hjelpe ham.

- FOR LAVT: Basketballegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag 26. januar. Det var ni mennesker om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter. Alle døde da helikopteret krasjet. Lydopptak viser at piloten ble advart om at helikopteret fløy for lavt sekunder før det forsvant fra radaren. Vis mer

- Heroisk

Agentvennen fortalte videre at klokka hadde passert halv ti da den første meldingen kom, noe som betyr at Bryant var på helikopteret. Det tok av fra John Wayne flyplass i Orange County klokka 09.06, og politiet fikk det første nødanropet 09.47.

En rørt Pelinka lyste opp av stolthet på minnestunden da han fortalte om vennens handling:

- Det siste han gjorde var noe heroisk. Han ville bruke sin plattform for å være med og forme en ung jentes framtid. Det er noe han har gjort for mange av oss. Han var den beste vennen du kunne be om, forteller

Han fortsetter:

- Han var ekstremt flink til å hylle andres suksess, til tross for at han hadde vunnet så mye selv. Han ble så glad når noen andre nådde et mål de hadde satt seg.

Hele Norges coronakart