Ole Gunnar Solskjær i trøbbel

Den siste som sutrer er Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sier han ble mann i Manchester United, og at han har lært seg å håndtere dårlige tider. Det kommer godt med denne uka også.

ALENE MED ANSVARET: - Du må ikke være glad for å være positiv, sier Ole Gunnar Solskjær. Han liker ikke det som har skjedd den siste uka, men han har på ingen måte gitt opp. Foto: Paul Ellis, Reuters/NTBScanpix.
ALENE MED ANSVARET: - Du må ikke være glad for å være positiv, sier Ole Gunnar Solskjær. Han liker ikke det som har skjedd den siste uka, men han har på ingen måte gitt opp. Foto: Paul Ellis, Reuters/NTBScanpix. Vis mer
Publisert
  • Everton - Manchester United, TV2 Sport Premieum lørdag kl. 13.30

OLE GUNNAR SOLSKJÆR tar kritikken på hakespissen, sutrer ikke, og gir ikke inntrykk av å være under massivt press. Kan hende han vet noe vi ikke vet.

På denne tida for en uke siden var omtalen at han hadde snudd Manchester Uniteds sesong.

Etter to tap mener mange han ikke er mannen til å få laget å kjøl etter enda en kullseiling.

Han innrømmer han er såret, men sier samtidig at du ikke må være glad for å være positiv.

Sånn sett responderer han bedre enn de fleste i tilsvarende situasjoner.

GREIA ER IMIDLERTID ikke hva Ole Gunnar Solskjær mener om saken. Han kan si hva han vil så lenge han ikke vinner nok fotballkamper. Det er hva alle andre mener som skaper støyen.

Konsekvensene av dårlige resultater vi alltid drive Manchester Uniteds manager fra skanse til skanse.

Forskjellen på Solskjær og forgjengerne er at han takler det bedre.

TREFFSIKKER: Ole Gunnar Solskjær imponerer på trening før sesongstart. Video: Twitter Vis mer

I UTÅLMODIGHETENS NAVN, fordi nok er nok for deler av en godt vant fanbase som Manchester Uniteds, er det stadig flere United-supportere som helst ser at nordmannen blir byttet ut. Det handler om resultater, spillerlogistikk, laguttak, taktikk, coaching, kroppsspråk og mangel på synlig energi.

Eller for å si det på en annen måte, det handler om alt det Jürgen Klopp har tilført Liverpool.

Det Manchester United mistet med Sir Alex Ferguson.

SVERGER DU TIL Anfield er det stikk motsatt. På sosiale medier er det mange Liverpool-fans som gir uttrykk for at Ole Gunnar Solskjær er den beste manageren Manchester United kan ha. Selvfølgelig er det ironi, ingen hån uten en dypere mening.

I dette tilfellet underbygger sarkasmen de problemene Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står i.

MANCHESTER UNITED-FANS jeg kjenner som venner og kamerater, for ikke å snakke om dem som sender mail og argumenterer godt for casen "Ole out!", vil ha Ole Gunnar Solskjær vekk så fort som mulig. Fordøyelsen deres klarer ikke å svelge unna flere nedturer. De er stappmette og har fått nok.

Alt mens gode Liverpool-venner og andre ivrige bidragsytere av vittige e-poster bare gliser og sender emojier med lange neser.

De vil ha mer.

FOR ANFIELDS TROFASTE er saken klar. Så lenge 20 LEGEND er på Old Trafford vil Manchester United aldri være noen trussel. Det leser de av resultatene og tabellen.

Hahaha kan ikke uttrykkes tydeligere mellom fiender.

The shoe, som det heter på det offisielle fotballspråket, is on the other foot.

FØLELSENE DET RØRER ved i en familie som i åra 1993 til 2013 gikk fra 7–18 til 20–18 i ligatitler målt mot det som en gang hadde vært overmakten fra Liverpool, kan derfor best beskrives med begrepet Kjetil Rekdal tilførte fotballterminologien tilbake i 2006. Det er det som de facto er å bli pissa på.

Da Liverpool for bare noen måneder siden reduserte til 19–20 begynte det å dryppe.

Nå, med Liverpool tilbake på topp og Manchester United på 15. plass i Premier League, spruter det.

DE SOM IKKE er involvert med følelser diskuterer mer edruelig, om enn ikke mindre spekulativt og ivrig. Noen mener Ole Gunnar Solskjær er på vei ut. Andre at han inntil videre sitter trygt. Et argumentativt spenn som i bunn og grunn bringer diskusjonen ned til maskebredden i det sikkerhetsnettet Manchester United synes å ha spunnet rundt sin norske manager.

Tror du på Manchester Evening News, som sier at klubben har snakket med Mauricio Pochettino, er Ole Gunnar Solskjær i ferd med å falle igjennom.

Tror du på Sky Sports og The Athletic vil sikkerhetsnettet plukke ham opp selv med tap for Everton.

DET SOM BEDRIVES er derfor den gode gamle øvelsen som går ut på å kaste det du har mot veggen, for så å se hva som blir hengende. Litt som å sjekke om spagettien er ferdig. De som ofte koker den lange pastaen vet at den ikke er ferdig før den er ferdig.

Men:

De vet også at den kan bli overkokt, deigete og umulig å servere selv den mest glupske blant oss.

DET ER DER vi er nå, i ei smørje av spekulasjoner og mer eller mindre godt funderte ekspertanalyser. Tåkemaskinen går for fullt. Det er vanskelig å orientere seg. Men det som synes helt sikkert, uavhengig av maskebredde og hvor mye spagetti som havner på golvet, er følgende.

Skal Ole Gunnar Solskjær komme ut av tåka med jobben i behold må han vinne fotballkamper.

Ikke nødvendigvis den neste på Goodison Park, men nok fotballkamper til at de som styrer Manchester United kan tro på at også denne sesongen kan reddes.

Ole Gunnar Solskjær har klart det før.

Han kan selvfølgelig klare det igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer