Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den som ler sist ler best

SYDNEY: Norge- Østerrike 24- 21. Den østerrikske stjernespilleren Ausra Fridrikas (33) forsøkte forgjeves å smile klubbvenninnen Cecilie Leganger (25) ut av konsentrasjon under hele kampen. Men Cecilie beholdt steinansiktet - helt til kampen var slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da brølte verdens beste keeper og verdens beste utespiller ut i latter til hverandre.

- På forhånd hadde vi snakket en del om duellen som måtte komme mellom oss i OL. Og da hun plutselig sto foran meg på den første straffa, sto hun bare og gliste. Selv måtte jeg konsentrere meg om å være forbannet, som jeg pleier å være på straffer. Hadde jeg smilt, ville jeg mistet min forse, flirer Cecilie Leganger etter seieren som Norge hadde større kontroll på enn resultatet skulle tilsi.

Etterpå lo de godt av duellen - som vel endte uavgjort etter følgende interne resultat:

Ausra scoret på fem av sju straffer på klubbvenninna - men bare på tre av ni skuddforsøk.

- Hun smilte mest, men jeg fikk vel det siste smilet, flirer Leganger etter nok en superkamp i OL.

Bedre av skade

Etterpå ga Fridrikas uttrykk for at hun er glad for at de nå er klubbvenninner i Bækkelaget.

- Cecilie kan være umulig å score på. Heldigvis skal vi være på samme lag denne sesongen, og vi skal forsøke å gjøre Bækkelaget til verdens beste klubb. Derfor var det litt spesielt å spille mot henne nå, sier Ausra Fridrikas - som har vunnet Champions League hele fem ganger.

Hver gang man tror man har sett det beste av Cecilie Leganger, så flytter hun lista enda høyere. Og hun må vel være en av svært få som faktisk blir enda bedre av å gå skadet.

Iallfall mener hennes personlige keepertrener og rådgiver - Oddvar Bjørnestad - at de seks ukene med gips etter ankelskaden tidligere i sommer har slått positivt ut.

Perfeksjonering

- Ukene med gips brukte vi ekstremt godt. Både til fysisk trening og til å perfeksjonere reaksjoner. Det har gjort Cecilie sterkere og har gitt henne flere kvaliteter som hun ikke tidligere har hatt. Ikke minst er hun blitt mer offensiv og mer stabil enn tidligere, sier Bjørnestad til Dagbladet.

Cecilie føler også at ankelskaden har slått positivt ut for hennes del.

- Jeg fikk gjort mye bra som jeg ikke har hatt tid til tidligere, på grunn av mye trening og lesing. Blant annet har jeg hoppet mye rundt på en fot, som har gjort meg sterkere. Det er litt overdrevet at man må spille mye håndball for å være i god form.

Mer egoistisk

Til gårsdagens kamp hadde Leganger også lagt om stilen. Hun bestemte seg for å bli mer egoistisk og delegerte ansvaret for å pese på forsvaret til den norske benken.

- Det som tar mest energi, er faktisk å rope til forsvaret at de må opp og stå. Nå kunne jeg konsentrere meg bare om mine arbeidsoppgaver.

<B>SMIIIIL: </B>Cecilie Leganger (t.v.) smiler godt til sin lagvennine Ausra Fridrikas i Bækkelaget etter kampen som ble en duell mellom verdens beste keeper og beste utespiller.