«Den som scorer ofte, scorer mange mål.»

Harald Martin Brattbakk laget i går sitt andre av Rosenborgs fire mål så langt i La Manga Cup i Spania.

De to øvrige har kommet som en følge av Brattbakks giftige instinkt innenfor motstanderens 16-meter. Og det ser ikke vanskelig ut når Harald Martin Brattbakk triller ballen inn i det lengste hjørnet.

- Den som scorer ofte, scorer mange mål, sier Harald Martin Brattbakk.

Det er helt sant.

Utfordret Hoftun

Viking holdt godt følge med Rosenborg, utfordret Erik Hoftun klokelig et par ganger på farten og var bare ei stang unna ledelsen, så lenge de hadde ork. Det varte i en time.

Så gjorde Harald Martin Brattbakk det han kan best: Han plukket opp Tom Sannes slurv utenfor egen boks, utfordret stopper Odd Arne Espevoll, og hadde til hensikt å skyte med venstrefoten. Men det blir ikke alltid slik man har tenkt når det er trangt og man har en motstander i beina.

Og derfor skjøt Brattbakk heller i steget med utsida av høyrebeinet.

- Jeg hadde sikkert skutt hardere med venstre, sier han til Dagbladet.

- Men da ville også Frode Olsen fått bedre tid til å gå ut og gjøre vinkelen mindre. Og det er viktig å overraske - avslutte når ingen forventer det. Jeg er enig i at det var et typisk målscorermål.

Ble overfalt

2- 0 kom også etter et Brattbakk-skudd, en middels redning av Frode Olsen i Viking-målet og fullt RBK-trøkk på returen. Først en mann, så en til - og til slutt Roar Strand. Som banket ballen opp i krysset.

Der og da var Viking overfalt i eget straffefelt.

- Vi var gode så lenge vi orket, mener Viking-trener Kjell Inge Olsen.

RBK-trener Åge Hareide var mest fornøyd med at laget hans holdt nullen igjen. Litt flaks var det denne gangen også, men null baklengs er null baklengs. Og for Rosenborg, som har strammet inn den defensive biten denne vinteren, er det bevis på at det nytter. Det offensive, og spesielt det kjente overgangspillet, får komme etter hvert.

NB! Thomas Pereira og Erik Fuglestad mister Vikings seriestart 13. april.

Pereira er ute med en lett korsbåndskade i seks til åtte uker. Fuglestads kneskade kan ta ytterligere en måned.