HYLLER KONKURRENTEN: Rafael Nadal er tennissportens ubestridte gruskonge, men vil ikke la seg sammenligne med verdensener Roger Federer.AFP PHOTO BORIS HORVAT
HYLLER KONKURRENTEN: Rafael Nadal er tennissportens ubestridte gruskonge, men vil ikke la seg sammenligne med verdensener Roger Federer.AFP PHOTO BORIS HORVATVis mer

- Den som sier jeg er bedre enn Roger, vet ikke noe som helst om tennis

Nadal dytter favorittstempelet i French Open over på Federer.

|||Verdenstoer og gruskonge Rafael Nadal brukte tiden til å hylle sin nemesis etter at han slo seg videre i French Open lørdag.

Nadal har vunnet fire ganger på rødgrusen på Roland-Garros. I fjor var det endelig Roger Federers tur. Verdenseneren er også å regne med i år, slo Nadal fast lørdag.

- Hvis noen sier at jeg er bedre enn Roger, så tror jeg ikke de vet noe som helst om tennis, sa Nadal etter å ha slått tidligere verdensener Lleyton Hewitt 6-3, 6-4, 6-3 og sluttet seg til Federer i fjerde runde.

- Man kan se på hans titler og på mine. Det kan ikke sammenlignes, konstaterte Nadal.

- Det er vanskelig å sammenligne meg og Roger nå. Han har 16 Grand Slam-titler, mens jeg har seks. Rogers rekorder kan være umulige å slette, la spanjolen til.

Både Nadal og Federer har vist godt spill på Roland-Garros i år. Særlig Federer har til tider vartet opp med noe av den beste tennisen han har prestert på grus.

- Jeg er en god nummer to. Så klart kan jeg slå ham. Nummer to kan slå nummer én, sa Nadal.

(NTB)