<strong>DANSK JUBEL:</strong> Strømsgodsets forsvar har duppet av, tillatt et upresset innlegg fra kant og glemt seg i egen boks. Da smeller det internasjonalt. Men selv om en ulykke sjelden kommer alene, og det kom en til mot Søderjyske i Haderslev, så gjorde Strømsgodset alt i alt en god kamp. Det blir spennende i Drammen om en uke. Foto: Frank Cilius / Scanpix Denmark
DANSK JUBEL: Strømsgodsets forsvar har duppet av, tillatt et upresset innlegg fra kant og glemt seg i egen boks. Da smeller det internasjonalt. Men selv om en ulykke sjelden kommer alene, og det kom en til mot Søderjyske i Haderslev, så gjorde Strømsgodset alt i alt en god kamp. Det blir spennende i Drammen om en uke. Foto: Frank Cilius / Scanpix Denmark Vis mer

Den som sover synder veldig ofte i fotball, spør bare et par Godset-forsvarere

To ganger la Strømsgodset alt til rette for en motstander de i perioder dominerte. Selvfølgelig scoret Sønderjyske begge gangene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sønderjyske-Strømsgodset 2-1 (1-1)

STRØMSGODSET HAR TAPT en bortekamp de i perioder dominerte. Det er selvfølgelig veldig surt. Men bak 2-1 tapet sør på Jylland ligger det store muligheter til å ta seg videre til tredje kvalifiseringsrunde i Europa League.

Om forsvaret holder seg våkne gjennom nitti minutter.

FOR DET HJELPER ikke at Marcus Pedersen er forbilledlig i nær sagt alle spillets faser, at Franciso Junior viser glimt av internasjonal klasse og at Muhamed Keita stadig blir bedre og gjør en voksen andreomgang. Når forsvaret to ganger gjør seg forsvarsløse. Og da mener jeg forsvarsløse. I ordets rette forstand. For det var ikke først og fremst godt angrepsspill som ga 1-0 selv om innlegg fra kant og heading på den lengste stolpen alltid er en offensiv klassiker, det var passivt forsvarsspill.

A) Fordi Gustav Valsvik, som var i posisjon uten å gå i press, tillot innlegget.

B) Fordi Lars C. Vilsvik ikke var oppmerksom på den lengste stolpen, og derfor ikke tenkte tanken på at det kunne en dukke opp en målscorer bak ryggen hans.

DANSKENES SEIERSMÅL VAR heller ingen defensiv fest. Sønderjyske kontret med et lang utspill fra keeper etter en stor Marcus Pedersen-sjanse til 2-1 for Strømsgodset, Gustav Valsvik feilberegnet spretten og mer skal egentlig ikke til. Alene med Espen Bugge Pettersen, som i tillegg havnet på feil bein, scoret selvfølgelig danskene. Og det er slike øyeblikk som ofte blir forskjellen på seier og tap i Europa.

Derfor reiser Strømsgodset hjem med 1-2 og ikke 2-1.

LIKEVEL VAR DET mye bra. Og det var først og fremst Marcus Pedersen som tok tak i det. Han utliknet til 1-1 på en av tre muligheter, tok ansvar i begge boksene, var oppspillpunkt og tung med en motstander i ryggen, og jobbet om en galeislave over hele banen. Og med litt flaks kunne det vært nok for Strømsgodset.

Med den allerede nevnte udyktigheten i to situasjoner blir returkampen en litt større utfordring.

KVALITETENE MARCUS PEDERSEN har i seg og eksponerer på sine beste dager er skreddersydde for tøffe fighter i Europa. Ikke bare er han god sjøl, smitteeffekten av det han leverer er også formidabel. Og fordi Marcus Pedersen gikk foran med kraft, vilje og null frykt for eget utseende ble stadig flere Strømsgodset-spillere gode ettersom tida gikk mot Sønderjyske.

Mens Muhammed Keita ble veldig god.

HJEMMESTATISTIKKEN I DRAMMEN - 7-1-0 på åtte kamper i Tippeligaen gjør likevel at dette ser veldig bra ut for Strømsgodset. De taper ikke hjemme. Og derfor lukter det tredje kvalifiseringsrunde til Europa League denne sommeren også (tapte 0-4 for Hajduk Split over to kamper i fjor).

Om de holder seg våkne og ikke dupper av noen øyeblikk gjennom de neste 90 minuttene mot Sønderjyske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer