- Den spanske treneren sa de aldri hadde hatt så stor trøbbel med noen andre før

Stolt Skullerud etter Spania-tapet.

LAGDE TRØBBEL: Tor Ole skullerud, her med en trøstende assistent i Knut Tørum, var irritert og stolt på en gang etter semifinaletapet mot Spania i kveld.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LAGDE TRØBBEL: Tor Ole skullerud, her med en trøstende assistent i Knut Tørum, var irritert og stolt på en gang etter semifinaletapet mot Spania i kveld. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NETANYA (Dagbladet): Skuffa, men også stolt, Tor Ole Skullerud klarte ikke helt å slå seg til ro med at prestasjonen mot Spania i EM-semifinalen var helt i ypperste klasse.

- Jeg er jo så dum at jeg går til en kamp, selv om det er Spania, med større forventninger enn det vi fikk til i førsteomgang. Jeg har skrytt av spillerne i garderoben, men samtidig handler det om å vinne, da. Og å gå til en EM-finale, og når vi er så nære som det vi er her i dag, så er det..., sier Skullerud til Dagbladet.

Og den førsteomgangen han var så misfornøyd med, den som på bitrest mulig vis endte i et baklengsmål sekundet før pausesignalet, viste hvilket nivå de norske gutta måtte opp på for å gi spanjolene kamp om finaleplassen.

Lov med god keeper
I den omgangen var det bare en fantastisk Ørjan Håskjold Nyland som holdt den standarden. 13 spanske sjanser før pause, flere av dem av den enorme størrelsen, sier alt om hvor god Nyland var.

- Det er lov å ha god keeper. Og han var fantastisk. Og så er det forferdelig irriterende at den kommer rett før pause. Det er for jævlig, sier Skullerud.

Men så, etter en pauseprat der Skullerud sa at han syns spanjolene så slitne ut, at dersom de turde å bruke ballen i de rommene han så var der fra sidelinja, da var det mulig likevel.

Godt forsøk
Etter flere sjanser og enda flere nestensjanser holdt også Stefan Strandberg på å utlikne fem minutter før slutt. Da var Norge såpass i dytten at de hadde vunnet kampen om de hadde utliknet.

- Jeg tror også vi vinner om Strandberg scorer på den. Og det er det som er irriterende. Men vi snur det i andreomgang, og da er vi bedre enn Spania. Når en spansk U21-trener sier at han ikke har hatt trøbbel på samme måten mot noen andre før, så er jeg stolt av det. Det viste alt av moralen i mannskapet, laget og i gruppa vår. Den har vært fryktelig sterk i hele dette mesterskapet, sier Skullerud.

- Hva sa du til dem etter kampen?

- Jeg sa til dem at jeg syns det var et godt forsøk, at jeg syns det var en god andreomgang, at vi ikke kan deppe for lenge over å ha tapt for Spania.

Sliten
Utover kvelden blir det frie tøyler for hele gjengen. Men først skal de spise middag, tale til hverandre, og ikke minst få utdelt bronsemedaljene.

- Hva skal du gjøre i kveld da?

- Jeg går sikkert rett i bakken når jeg kommer hjem, tenker jeg, jeg er sliten. Det er veldig intenst, et sånt mesterskap, men jeg hadde klart å være her en uke til!