Colin Kaepernick

Den stille protesten kostet ham trolig jobben. Nå hedres han av Amnesty

Colin Kaepernick ble elsket og hatet i USA etter nasjonalsang-stuntet. Nå er han hedret med Amnesty Internationals høyeste utmerkelse.

PROTESTEN: Her har Colin Kaepernick satt seg ned på kne under nasjonalsangen for første gang. Det var en protest han opprettholdt. Flere holdt med Kaepernick, mens andre reagerte på protesten. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
PROTESTEN: Her har Colin Kaepernick satt seg ned på kne under nasjonalsangen for første gang. Det var en protest han opprettholdt. Flere holdt med Kaepernick, mens andre reagerte på protesten. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): NFL-spillerne er store stjerner i USA. Colin Kaepernick - den gang quarterback for San Francisco 49ers - ble verdensberømt i det øyeblikket han satte seg ned på kne under nasjonalsangen, i en stille protest mot politiets behandling av minoriteter i USA.

Reaksjonene var mange og delt. Noen gikk så langt som å true Kaepernick på livet. I mars i fjor ble Kaepernick frigitt av San Francisco 49'ers, noe mange mistenkte var på grunn av oppstyret rundt 29-åringen det siste året.

Men saken vokste etter hvert til å dreie seg om så mye mer enn det. Da Donald Trump kastet seg inn i debatten, handlet det plutselig også om ytringsfrihet. På NFL-stadioner rundt om i hele USA fortsatte spillere og ledere Kaepernicks stille protest.

Samvittighetsambassadør

Fortsatt har ikke Kaepernick funnet seg en ny klubb, til tross for at han etter sigende skal være god nok for NFL-spill. Men lørdag ble han hedret av Amnesty International, som har fokus på menneskerettigheter.

30-åringen ble utnevnt til «samvittighetsambassadør», som er organisasjonens høyeste utmerkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer