HVITE STILKER: Ole Gunnar Solskjær lo av stillongsen til Jo Inge Berget under gårsdagens Europa League-kamp. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX
HVITE STILKER: Ole Gunnar Solskjær lo av stillongsen til Jo Inge Berget under gårsdagens Europa League-kamp. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIXVis mer

- Den stillongsen var ikke særlig bra

Solskjær lo av Jo Inge Berget.

MOLDE (Dagbladet): Da Jo Inge Berget var eid av Udinese i italiensk Serie A, var det aldri kaldt nok til at han trakk på seg det som ligner Forsvarets «Under Lang Hvit». I går kveld viste gradstokken i Molde noen få plussgrader og da Berget ble byttet inn etter førsteomgang, valgte han å skille seg ut med mer enn godt spill.

Vinterkledd Som banens eneste, trakk han på seg stillongs. Det fikk Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til å sette opp et stort glis.

- Stillongsen var ikke bra, for å si det sånn. Det var  som å se Erling Ytterland (tidligere Vålerenga, Hamkam og Aalesund), sier Solskjær og ler. Men det Solskjær ikke lo av, var spillet Jo Inge Berget leverte da han kom inn på banen.

Den tidligere Lyn-, Udinese- og Strømsgodset-spilleren leverte varene så det holdt.

Spesielt defensivt var han med å rydde opp, da de med forsvar som primæroppgave sviktet.

- Jo Inge er en oppofrende og veldig ærlig fotballspiller. Han forstår fotball og vet hva som må til. Den defensive jobben han gjør, bruker han mye energi på. Men han har scoret en del mål også i år, sier Solskjær. Toppetasjen Solskjær så i går spesielt godt hva som skjedde på hele banen. Som mot Tromsø i helga som var, søkte han mot høyden. I går satt han sammen med toppspillerutvikler Erling Moe i en losje i femte etasje under første del av Europa League-kampen.

- Jeg fikk vurdert spillet i forhold til inngangen av kampen, kunne vi for eksempel tenk anderledes? Og i forhold til hva vi kunne gjøre i løpet av kampen, sier han og legger til: - Jeg satt også oppe på tribunen under bortekampen mot Tromsø, det er en stor forskjell å se fra høyden. Dere (journalister) skulle prøvd å sitte nede på banen under en kamp, sier Solskjær. - Du ser nesten aldri Alex Ferguson gjøre slik? spurte VGs journalist.

- Joda, han har sett mange kamper oppe fra tribunen i løpet av karrieren, svarte Solskjær og gliste.
Læreprosess Molde-manageren begrunnet også sitt valg av fugleperspektiv med at han selv er i en læringsprosess.

- Vi holder på å forme et lag, vi lærer og derfor er det viktig at også jeg lærer hvordan laget reagerer. Vi er på vei til å bli et veldig godt fotballag, sier Solskjær.
På spørsmål om det er lenge til Molde bør ha håp om å spille i den gjevere Champions League, var Solskjær klar på at neste sommer kan bli sommeren Molde returnerer til kontinentets viktigste turnering for klubblag.
 

- Vi får håpe det ikke er så lenge til. I juli-august neste år er vi forhåpentligvis i kvalik-posisjon til Champions League og spiller slike kamper, sier Solskjær.
På Dagbladets spørsmål om det hadde blitt et annet resultat enn 2-1-tap om Molde hadde startet gårsdagens kamp slik de avsluttet, svarte han.

- Hadde guttene prestert i første omgang, som i andre, og samtidig hatt tro på seg selv - spilt ballen, holdt et høyt tempo på ballen,  som vi etterhvert hadde - så hadde vi fått et annet resultat, sier Solskjær.

UTSYN OG INNSYN: Ole Gunnar Solskjær, Erling Moe og Stein Olav Hestad har utsyn fra 5. etasje, mens fotograf Svein Ove Ekornesvåg fra NTB / Scanpix har innsyn.
UTSYN OG INNSYN: Ole Gunnar Solskjær, Erling Moe og Stein Olav Hestad har utsyn fra 5. etasje, mens fotograf Svein Ove Ekornesvåg fra NTB / Scanpix har innsyn. Vis mer
REPLIKA: Solskjær kunne etter kampen fortelle at også Sir Alex Ferguson har forlatt innbytterbenken til fordel for trinune-utsikt i sin karriere.  Foto: Keith Hammett / Dagbladet
REPLIKA: Solskjær kunne etter kampen fortelle at også Sir Alex Ferguson har forlatt innbytterbenken til fordel for trinune-utsikt i sin karriere. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer