SATSER MOT OL: Heidi Løke føler seg i godt slag og er klar for å hjelpe det norske landslaget til nye bragder. Strekspillerens våte drøm er OL i Rio de Janeiro.
SATSER MOT OL: Heidi Løke føler seg i godt slag og er klar for å hjelpe det norske landslaget til nye bragder. Strekspillerens våte drøm er OL i Rio de Janeiro.Vis mer

- Den store drømmen er å være med i troppen til Rio-OL

Heidi Løke ser framover.

Heidi Løke føler seg i godt slag og er klar for å hjelpe det norske landslaget til nye bragder. Strekspillerens våte drøm er OL i Rio de Janeiro.

Györ-spilleren droppet samlingene med Norge etter EM i 2014 og fram til sommeren. Nå er 32-åringen klar for å ta fatt på en ny sesong med både klubblaget og landslaget.

- Den neste samlingene er jeg med på hvis jeg blir tatt ut. Det gleder jeg meg veldig til. Formen er veldig bra. Jeg har ikke vært skadd, så jeg er i form, sier Løke til NTB.

Hun trakk seg egentlig fra landslagsspill foran europamesterskapet i 2014, men ombestemte seg og spilte likevel turneringen. Løke var en av nøkkelspillerne da Norge vant gullet i Ungarn og ble tatt ut på EMs stjernelag. Å sikre seg en plass i troppen til VM i Danmark og Brasil-turen om drøyt ett år henger høyt for linjespilleren.

- Den store drømmen er å være med i troppen til OL til sommeren. Jeg satser for fullt mot det, sier Løke.

Trener bra Selv om den råsterke strekspilleren ikke legger skjul på at hun jobber hardt for å bli valgt ut i Thorir Hergeirssons tropper fram mot de olympiske leker, er førsteprioritet for øyeblikket å hjelpe klubblaget Györ til suksess.

- Jeg tenker ikke så kjempelangt fram i tid, men selvfølgelig ligger det der at jeg har lyst til å være med til VM og OL. Jeg er litt sånn som ikke ser så mange dager fram i tid og akkurat nå er det viktig å prestere bra for klubben, sier Løke.

Den tidligere Larvik-spilleren landet fredag på Gardermoen i forbindelse med mesterligakvalifisering i Drammen. Løke tok sine første skritt på norsk jord på to måneder. 15. juli startet sesongoppkjøringen med hennes ungarske klubb. Den har gått knirkefritt.

- Vi har trent bra, trent bra fysisk og trent mye håndball. Som lag har vi noen nye spillere, og da tar det litt tid, men vi blir bedre og bedre samspilte for hver trening, sier Løke.

Kan utfordres av Glassverket Med to nyankomne norske lagvenninner, Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland, de siste ni månedene satser trioen på spill i mesterligaen. Da må Radnicki Kragujevac fra Serbia overvinnes i Drammenshallen lørdag og vinneren av Glassverket og nederlandske Dalfsen i en ny kamp søndag.

- Det er veldig deilig å være tilbake i Norge og jeg håper det blir bra. Jeg har såpass tro på laget og vi har veldig lyst til å spille i mesterligaen, så da må vi vinne de to kampene i helgen. Vi tar likevel ikke lett på det, så vi må være skjerpet og krige i to ganger 30 minutter, sier Løke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram