Den store forskjellen

Se på forskjellen på Hermann Maiers og Kjetil André Aamodts teknikk rundt porten. Mens «The Herminator» aggressivt angriper, sklir Kjetil forbi langt unna porten. Kjetil har gitt opp håpet om sammenlagtseier i verdenscupen. Nå reiser han hjem til intensiv juletrening på nye, korte carvingski.

- Den eneste sjansen jeg har til å vinne verdenscupen nå er hvis Hermann Maier skader seg og blir ute for resten av sesongen.

- Han (Maier) er helt rå om dagen og leder med over 400 poeng på meg allerede, sier en resignert Aamodt til Dagbladet. Sesongstarten har vært en skuffelse, og han er bare mellomfornøyd med gårsdagens sjuendeplass i Saalbach.

Korte ski

Aamodt har likevel ikke gitt opp håpet om enkeltseirer i verdenscupen.

- På en god dag kan jeg fortsatt vinne. Dessuten kommer det to viktige kombinasjonsrenn i Chamonix og Kitzbühel over nyttår, sier Aamodt som reiser til Kvitfjell i romjula for å perfeksjonere teknikken på nye carvingski.

Aamodt sa etter den lovende tredjeplassen i sesongpremieren at han ikke ville bytte til carvingski før neste år. Nå har 28-åringen imidlertid ombestemt seg.

Noe av årsaken er lagkameratene Finn Christian Jagge (1. plass i Madonna di Campiglio) og Harald Christian Strand Nilsens suksess på de nye korte innsvingte carving-skiene.

Ikke redd skader

- Harald gjorde sin beste slalåmprestasjon noensinne med 7. plass på tirsdag. Det viser at disse skiene har noe for seg, sier Aamodt.

Aamodt regner med at teknikken vil sitte etter en ukes tid med intensiv trening.

Innvendingene mot bruken av carving-skiene, er at løperen blir langt mer skadeutsatt. Skiene sitter så godt at belastningen på knærne blir enorm.

Det bekymrer ikke Kjetil:

- Det er ennå ingen tall som beviser at carvingskiene fører til mer kneskader enn vanlige ski. Tar man de riktige forholdsreglene, tror jeg ikke det blir noe problem, sier Aamodt.

«På en god dag kan jeg fortsatt vinne»Kjetil André Aamodt

INTENS: Hermann Maier angriper portene med voldsom intensitet.
SKUFFET; Kjetil André Aamodt var ikke spesielt glad for sjuendeplassen i går. Nå bytter han ski.