Den store huskelista

Både Hareet Sandhu (13) fra Rustad/Abildsø og tusenvis av andre fotballspillere kan knapt vente til Norway Cup sparkes i gang. I iveren kan det være fort gjort å glemme noe. Ta deg tid til å lese denne huskelista, så er du garantert rustet for enhver anledning.

Legitimasjon. Norway Cup-sekretariatet krever at alle spillere har skikkelig legitimasjon med bilde. Det er nødvendig dersom andre lag legger inn protest mot at andre lag benytter for gamle spillere.

Deltakerkort. Du får tildelt et deltakerkort ved ankomst. De som skal bo på Norway Cup-skolene og ha mat, får et såkalt A-kort. De som ønsker å overnatte og spise på andre måter, kan kjøpe D-kortet som koster 360 kroner og gir de samme fordelene som A-kortet, bortsett fra overnatting og bespisning. H-kortet gjelder for de som bor på hotell. Alle de med kort oppnår disse fordelene under Norway Cup:

 • Fri bruk av busser, T-baner og trikker i Oslo.
 • Gratis inngang på en rekke museer i Oslo
 • Årets Norway Cup T-skjorte
 • Fotografi med diplom
 • Gratis inngang på minigolfbanen ved Ekebergsletta
 • Gratis inngang på Fotballmuseet på Ullevaal, Frognerbadet og Tøyenbadet.

  Sovepose/Liggeunderlag. Nødvendig for å få restituert seg. Hvis ikke laget bor på hotell, da.. Husk at offisiell leggetid på NC-skolene er 23.00.

  Smil og godt humør. Man kommer ikke langt i Norway Cup uten! Både du og laget kommer sannsynligvis til å oppleve små, og kanskje store, skuffelser i løpet av uka. Da er det viktig å ta fram latteren og huske at dere først og fremst er der for å ha det gøy.

  Lommepenger. Cash må man ha. Det går en del penger på is, brus, snop og andre fornøyelser. Men ikke glem at de helst skal vare til hjemreisen. I tillegg er det lurt å oppbevare penger og bankkort på et fast sted, ellers er det lett å rote dem bort.

  Mobiltelefon. Et must for mange deltakere. Perfekt for å kommunisere med lagkamerater og nye fotballvenner i folkemylderet på sletta. Gjør det også lettere å gi regelmessige livstegn og oppdateringer til dem hjemme. Husk bare på nok penger hvis du har kontantkort.

  Fotoapparat. (Hvis ikke mobil-kamera.) Skal du pakke ned én ting, velg fotoapparat. Superscoringer, kjendiser, lagkompiser og nye bekjentskaper; blinkskuddene vil garantert glede deg resten av livet.

  Fotballsko. En av tingene man IKKE bør glemme. Og husk: Også svarte sko kan være gullsko... Leggbeskyttere. Saftige taklinger venter, så man bør beskytte seg der man kan. Drakt og shorts. Det vil kanskje være rart å spille uten? Solbriller/solkrem. Norway Cup-ledelsen har bestilt godvær hele uka, så det gjelder å ha solbriller tilgjengelig. Men man må likevel beskytte seg fra solsteiken. Unngå forbrenninger, det nok skader i Norway Cup fra før.

  Åpent sinn. Mange tusen ulike personligheter fra mange ulike land møtes, og i en uke blir Ekebergsletta et eget univers. Vær åpen, blid og nysgjerrig, og alt kan skje. Kanskje får du deg en ny bestevenn, eller en kjæreste?

  Fotball. Fint å leke seg med mellom de store slagene. Fungerer også som icebreaker overfor det motsatte kjønn. Husk at er det én ting alle på sletta har felles, så er det interessen for fotball.

  Toalettsaker/sminke. Det blir mye dusjing i løpet av uka, og toalettmappa bør være lett tilgjengelig. Om kvelden er sminkepungen også fin å ha før diskotek eller andre sosiale aktiviteter.

  Musikk. Enten du velger minidisc, mp3, eller den noe mer offentlige ghettoblasteren; musikk er et MUST på sletta. Når laget varmer opp for ørtende gang, er det lettere med go'låter i bakgrunnen. Radio fungerer også fint.

  Badetøy. Sommeren er badetid, og Norway Cup-uka er intet unntak. Oslo kan friste med en rekke steder der er mulighet for en sval dukkert. Frognerbadet er stedet dersom du liker høyder (10-meters stupebrett), mens Huk på Bygdøy er populære utfartssteder hvis du sverger til strand og saltvann.

  Autografblokk. Under Norway Cup får du garantert muligheten til å utvide autograf-samlingen din. Både berømte fotballspillere og andre kjendiser befinner seg på sletta, det er bare å spørre pent om navnetrekket.

  Drømmer. ALLE har en Norway Cup-drøm. Ta den med deg på sletta, og tro på den!

  Sandaler. Svette og trøtte kampbein vil uten tvil takke for ethvert minutt ute i fri luft. Spesielt deilig hvis gradestokken viser over 20 grader.

SNART KLAR: Søndag sparkes Norway Cup i gang. Hareet Sandhu (13) har vært med en gang før, og har planer om å nå kvartfinalen sammen med laget sitt, Rustad/Abildsø. - Fotballen er det viktigste på Norway Cup, men det er mye annet morsomt der også, sier han.