Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den store JENTE-FESTEN

Det er 11 dager til OL og de norske jentene er i knallform! Liv Grete Skjelbreid Poiree vant jaktstarten i skiskyting i Anterselva foran Gunn Margit Andreassen og Linda Tjørholm. Men at Liv Grete vinner, er vi vant til. Det var i Cortina sensasjonen kom: Alpinkometen Stina Hofgaard Nilsen klinte til og vant storslalåmrennet foran nesa på Andrine Flemmen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stina har hatt en kometkarriere, og det var bare et tidsspørsmål før hun ville klare det mesterstykket det er å vinne et verdenscuprenn.

- Da jeg fikk startnummer 1 og Andrine nummer 2, sa jeg til henne at vi fikk prøve å få de plasseringene også. Det er utrolig, men slik gikk det, strålte Hofgaard Nilsen etter rennet.

Flemmen ledet etter 1. omgang, med Stina to plasser bak, bare 7/100 skilte de tre første. I finaleomgangen fikk Samnanger-jenta til en kjempeomgang, mens Flemmen ikke hadde samme flyten.

- Jeg ga det jeg hadde, for alt stemte teknisk. Dette ble bare helt kjempeherlig, sa en overlykkelig vinner til NTB.

Bedre og bedre

Stina debuterte i verdenscupen så sent som forrige sesong, og har hatt kjempeutvkling. I vinterstartet hun noen femteplasser før hun krabbet opp på pallen i Maribor (nr. 3) og Bechtesgaden (nr 2).

I dag regjerte hun endelig pallen alene.

BI-studenten er dermed i ferd med å bli en av våre aller største OL-favoritter.

Hun har ikke noe problem med det.

- Nå vet jeg hva som skal til for å vinne. Jeg vet også at kan takle dette, sa en selvsikker Hofgaard Nilsen til NTB etter den historiske seieren.

Let the Games begin!

ENDELIG SEIER: Betimelig nok, rett før OL, viste Stina Hafgaard Nilsen at hun kan gå helt til topps.
BEDRE OG BEDRE: Stina Hofgaard Nilsen har hatt en eventyrlig utvikling. I dag kulminerte det med seier i Cortina.
Hele Norges coronakart