SJOKKERTE VALENCIA: Didier Drogba satte inn 1-0 etter bare tre minutters spill på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
SJOKKERTE VALENCIA: Didier Drogba satte inn 1-0 etter bare tre minutters spill på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

- Den store mannen var fantastisk

Drogba storspilte og scoret to da Chelsea gikk videre i Champions League.

(Dagbladet): Chelsea - Valencia 3-0.

- Jeg tror Villas-Boas kan være ferdig som trener hvis de ryker ut mot Valencia, var TV 2-kommentator Øyvind Alsakers dystre spådom da Dagbladet forberedte kveldens svært viktige Champions League-kamp på Stamford Bridge.

I så fall kan Chelsea-treneren takke Didier Drogba for at han fortsatt har ansvaret for Roman Abramovitsj' mørkeblå hjertebarn.

Drogba scoret nemlig to og la opp til Ramires' tredje, da Chelsea til slutt tok en til slutt forholdsvis enkel seier over de gavmilde spanske gjestene.

Ivorianerens framtid på Stamford Bridge har blitt omtalt som usikker den siste tiden, men i kveld viste han Chelsea-fansen hvorfor han har vært en av deres favoritter siden han kom til klubben i 2004.

- Vi er henrykte. Vi gjorde jobben selv om vi ventet med det helt til slutt, og den store mannen her var fantastisk, sier John Terry på Viasat, og nikker mot sidemannen Didier Drogba.

- Det var mye press på oss, men det gjelder å spille til siste dag. Vi hadde muligheten til å vinne gruppa i dag, og viste rett innstilling, sier ivorianeren.

VÅKEN: Ramires snappet ballen fra en sovende Valencia-forsvarer, og satte 2-0 enkelt forbi Diego Alves.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
VÅKEN: Ramires snappet ballen fra en sovende Valencia-forsvarer, og satte 2-0 enkelt forbi Diego Alves.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Jeg er stadig i bedre form, de siste kampene har jeg fått mer spilletid, og det har hjulpet mye, sier Drogba.

Passivt forsvarsspill
Valencia påførte seg selv en marerittstart på kampen om avansement i verdens største klubbturnering, og bare tre minutter var spilt da Didier Drogba sendte Chelsea foran.

Et passivt Valencia-forsvar sto og så på da deres tidligere lagkamerat Juan Mata fant spissen med pasningen inne i feltet, og til tross for en vanskelig sesongstart viste Drogba gammel klasse da han vendte vekk en hvitkledd og skjøt hardt og godt i motsatt hjørne.

«Passivt» er en mild beskrivelse av Victor Ruiz' opptreden da Ramires la på til 2-0 etter 22 minutter.

Ruiz så ut til å ha full kontroll da Didier Drogbas pasning var for lang inn bak forsvaret, men brasilianeren nølte, nesten sovnet, og Ramires snek seg rundt ham.

Målvakt Diego Alves hadde ingen mulighet da midtbanemannen plutselig var helt alene med ham, og Ramires satte lett inn Chelseas andre.

Drogba avgjorde selv
Valencia gjorde en bedre figur etter den andre scoringen, men klarte ikke omsette et økende ballinnehav i mål.

Sofiane Feghouli var kanskje nærmest med sitt harde langskudd i andre omgang, men Petr Cech gjorde en god redning i venstre hjørne.

Chelsea satset mest på å trygge ledelsen etter pause, mens en aktiv Drogba gjorde livet vanskelig for Valencia-forsvaret. Kvarteret før slutt avgjorde han kampen.

TAKK FOR KAMPEN: Villas-Boas har god grunn til å se sånn ut på et bilde i kveld.Foto: SCANPIX
TAKK FOR KAMPEN: Villas-Boas har god grunn til å se sånn ut på et bilde i kveld.Foto: SCANPIX Vis mer

Juan Mata slo en perfekt stikker til ivorianeren som var på løp gjennom den bakre fireren, og alene med Diego Alves brukte Drogba en kroppsfinte og en enkel avslutning til å sette inn 3-0.

Det ble det siste han gjorde, før han ble erstattet av Fernando Torres til stående applaus, og kunne ta en takknemlig André Villas-Boas i hånda med Champions League-åttedelsfinalen i boks.

Chelsea vant faktisk også gruppe E, etter at Bayer Leverkusen bare spilte uavgjort borte mot Genk.

- Dette er en gruppe spillere som fortjener mye skryt, etter all kritikken de har fått for ting både på og utenfor banen. Det har vært urettferdig, og dette var et slag i ansiktet på kritikerne. Nå er vi vinnere av gruppa og vi er videre. Vi slår et av Spanias beste lag med tre mål, sier André Villas-Boas.