TATT UT: Marcus Rashford er tatt ut i Englands bruttotropp før EM i sommer. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
TATT UT: Marcus Rashford er tatt ut i Englands bruttotropp før EM i sommer. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB ScanpixVis mer

Den store overraskelsen i England-troppen: Se tallene sammenliknet med stjernene

Marcus Rashford (18) har imponert i sin debutsesong.

(FourFourTwo): Marcus Rashford var den store overraskelsen da Englands foreløpige EM-tropp ble offentliggjort, og vi sammenlikner ham med sine nye lagkamerater på landslaget.

Gjennombruddsesongen i Manchester United kan bli enda bedre for Marcus Rashford, som er inkludert i Englands 26-mannstropp i 2016-EM.

Spilleren uten en eneste landskamp presenterte seg med to mål mot Midtjylland og Arsenal i februar, og har slått ut Andy Carroll og Jermain Defoe i kampen om en plass i Roy Hodgsons treningsgruppe før mesterskapet.

Til tross for Rashfords manglende erfaring, har England-sjefen både sett og hørt nok til å bli overbevist om at tenåringen kan bli fast på det engelske landslaget med tiden.

- Vi har fått god tilbakemelding fra Manchester United på spilleren, sier Hodgson.

- Vi har en gruppe med gode angripere og en haug med spillere som kan spille langt framme i banen. Dersom han fortsetter å utvikle seg er det ingen grunn til at han ikke kan bli fast inventar på England, sier han.

Rashford får konkurranse fra Harry Kane, Daniel Sturridge, Jamie Vardy og United-lagkamerat Wayne Rooney.

Vi har sett på hvordan han har gjort det i forhold til sine konkurrenter denne sesongen, ved hjelp av data fra statistikkbyrået Opta:

Ingen erfaring, ingen problem
Etter sin debut i februar har Rashford spilt totalt 16 kamper for Manchester United i alle turneringer, så det er ikke overraskende at han har fått minst spilletid. Skadeproblemer har ødelagt for Sturridges sesong, men han har likevel fått flere minutter enn 18-åringen, mens Harry Kane har spilt klart flest kamper og har notert over 4000 minutter med fotball.

Antall minutter spilt:

4026 - Harry Kane

3281 - Wayne Rooney

3210 - Jamie Vardy

1262 - Marcus Rashford

Meningsfulle minutter
Vardy tapte kampen om å bli toppscorer i Premier League til Kane, men Leicester-spissen er den mest effektive av angriperne. Rashford ligger litt bak duoen, men har scoret oftere enn Wayne Rooney denne sesongen, noe som gir en pekepinn på hvorfor Louis van Gaal ga ham fast plass på laget så raskt.

Minutter per scoring:

133.75 - Jamie Vardy

134 - Daniel Sturridge

143.79 - Harry Kane

180.29 - Marcus Rashford

234.36 - Wayne Rooney

Presisjon betaler seg
Med en ro som hører ti sjeldenhetene hos 18-åringer, har Rashford vist sin styrke når det gjelder å treffe mål i angrepssituasjoner. Han har den beste treffsikkerheten av spissene i Hodgsons tropp, men Kane er like bak og har produsert mange flere skudd på mål.

Avslutninger på mål:

65%  - Marcus Rashford

62,5% - Harry Kane

56.25% - Jamie Vardy

50.75% - Daniel Sturridge

48% - Wayne Rooney

Kliniske avslutninger
Ikke bare er Rashford presis i boksen, han er også den som gjør avslutninger - sett bort fra blokkerte skudd - om til scoringer. Det er avslutningsegenskapene som har gjort at Hodgson har gitt Rashford hans første internasjonale mulighet. Vardy er den nest beste på lista, mens Sturridge misbruker flest sjanser.

Skudd på mål som blir mål:

35% - Marcus Rashford

25% - Jamie Vardy

19.44% Harry Kane

18.67% - Wayne Rooney

17.91% - Daniel Sturridge

Lagspiller
Til tross for at han har spilt færrest kamper, har Rashford klart å få like mange målgivende pasninger som Sturridge og Kane. Rooney spiller til tider lavere i banen, og har servert en lagkamerat fem ganger, men det er Vardy som leder, og beviser at det ikke bare handler om å score selv.

Målgivende pasninger:

6 - Jamie Vardy

5 - Wayne Rooney

2 - Harry Kane

2 - Marcus Rashford

2 - Daniel Sturridge

(Statistikken er fra før den siste ligakampen mot Bournemouth, hvor Marcus Rashford også tegnet seg på scoringslista. I samme kamp noterte Wayne Rooney to målgivende pasninger).

Det er ventet at Marcus Rashford får sin England-debut mot Australia førstkommende fredag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Fourfourtwo på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.