- Den store prestasjonen var å vinne alle tre på en gang

- Min beste sesong som klubbspiller, sier målvakt Cecilie Leganger. I løpet av noen uker på seinvinteren og vårparten kapret Bækkelaget seriemesterskapet, NM-gullet - og sin andre tittel på rad i den europeiske cupvinnercupen. - Den store prestasjonen var å vinne alle tre på en gang, sier Cecilie.

Stort bedre går det ikke an å gjøre det. Og formelt sett ruver triumfen i den nest gjeveste av håndballens europacuper høyest:

Jentene hadde feid golvet med kroatiske Zagreb året før. Og nå gjentok de det igjen, mot Spanias mest populære lag - Mislata Tortajada fra Valencia.

8. mai fulgte over 3000 tilskuere første finalemøte, som for anledningen fant sted i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Bækkelaget vant hele 26-12 etter tidvis fantastisk håndball.

Ei uke seinere - i Spania - vant gultrøyene 24-22. Men ikke uten spansk sverdslag:

Snabelnese

Ved pause lå Bækkelaget under med fire mål, hadde tre spillere utvist - og trener Frode Kyvåg var sendt ut av hallen på grunn av protester mot dommerne.

Cecilie Leganger

  • Alder: 90 år (født 24. oktober 1909)
  • Meritter: Seriemester i 83/84, 91/92, 94/95 og 98/99. Cupmester i 1940 og 1994 (ute), 96/97 og 98/99. Vinner av den europeiske cupvinnercupen 97/98 og 98/99.
  • Aktuell: Kandidat til Folkets Idrettspris etter å ha vunnet tre strake klubbtitler i samme sesong: seriemesterskapet, NM-finalen og cupvinnercupfinalen.

Som om ikke det var nok, ble Gitte Madsen påført brudd i nesebeinet:

- Hun fikk en albue i ansiktet og spilte resten av kampen med «snabelnese». Men det gikk bra likevel. Vi holdt hodet kaldt - hadde tross alt en del å gå på. Etter hvert snudde vi hele oppgjøret, husker Cecilie.

Tøffere mot Larvik

Hun mener det var langt tøffere å tukte Larvik i det helnorske kvartfinalemøtet - enn det var å slå laget fra Valencia i finalen. Bækkelaget vant cupvinnercup-møtet med laget fra Vestfold med fattige tre mål sammenlagt.

- Den norske cupfinalen ble også tøff, mener Cecilie Leganger.

Dagbladet skrev etter den finalen at Cecilie avgjorde med en viktig dobbeltredning da kampen sto og vippet.

I serien avgjorde Bækkelaget medaljekampen to runder før slutt, med en rå timålsseier (31-21) over nærmeste konkurrent Byåsen - i Trondheim.

- Hvilken av titlene setter du mest pris på?

- Individuelt sett ingen av dem. Den store prestasjonen var å vinne alle tre på en gang, mener Cecilie Leganger.

<B>BEST: </B>Cecilie Leganger er verdens beste håndballkeeper.