Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den store Winters-festen

Robbie Winters (30) og broren David (21) ble historiske i går da begge scoret i hver sin cupfinale, i hvert sitt land.

ULLEVAAL (Dagbladet): For bare noen timer etter at Robbie Winters hadde storspilt og scoret mål for Brann, satte David Winters inn familiens andre cupfinalemål i Ross Countys kamp mot Falkirk i den skotske Challenge League cup. Dessverre for lillebror, kom Falkirk tilbake og vant 2- 1. Likevel gledet han seg over familiens suksess.

-  Jeg synes det er stort at Robbie vinner den norske cupen. Selv om jeg scoret, er jeg selvsagt veldig skuffet over at vi tapte, sier David Winters.

Robbie virket ikke veldig deppa over tapet til Ross County. I vanlig britisk stil, gliste Winters bredest av alle med halvliteren i hånden. Og gledet seg bare over at lillebroren har arvet målteften hans.

-  Forbilde

For det ble en ekstra spesiell dag for Branns gode skotte. Under cupfinale-banketten på Grand Hotell satt Robbie Winters og fulgte med på meldingene på mobiltelefonen.

-  Hele familien min var og så på lillebroren min. De holdt meg oppdatert. Det var Davids første finale, så det er naturlig at de var der, og ikke her, smiler han.

Han synes han og broren er like som spillere.

-  Vi er begge spisser. Og har fart og bevegelighet som våre største styrker, sier Robbie.

Lillebror er enig.

-  Robbie er nok den beste av oss. Han har alltid vært mitt store forbilde. Jeg har sett ham spille kamper i alle år. Han er nok en bedre målscorer enn meg, skryter David.

-  Spart meg

Og det viste han til fulle mot Lyn i går. Selv om han knapt har trent fotball den siste måneden på grunn av en lyskeskade, så tok han umiddelbart grep på Ullevaal-matta sammen med spissmakker Bengt Sæternes.

-  Hadde spart meg til denne kampen, og kjente ikke skaden i det hele tatt. I en cupfinale gjelder det bare å gi alt. Om man har vært god i alle kampene fram til en finale, betyr det ingenting hvis man er dårlig i selve finalen. Må være best når det gjelder, gliser han.

Da han satte inn 2- 0 alene med Al Habsi i Lyn-målet etter åttte minutter, var kampen i realiteten kjørt. Målet var Winters' 25. totalt i årets serie og cup.

-  Jeg er fornøyd med sesongen. Har aldri vært bedre trent. Når det fysiske er i orden, så blir man en bedre spiller også.

Trener Mons Ivar Mjelde sier det rett ut. Skotten var småråtten da han kom til Bergen.

-  Robbie er mye, mye bedre trent enn da han kom til Brann. Han er på et helt annet nivå i dag.

Radarpar

Samarbeidet med Bengt Sæternes satt som ei kule i går.

-  Egentlig er det litt rart, vi har nesten ikke trent eller spilt sammen siden jeg har vært mye skadet. Men vi er to spillere som er flinke til å gjøre hverandre gode. Vi har en god tone, og det kan bli fryktelig bra hvis vi får jobbet sammen fram mot neste sesong, sier Winters.

I høst skrev han under en ny treårskontrakt med Brann. Og han har store mål for klubben.

-  Målet er å kjempe om seriegullet med Rosenborg, sier han.

Og han har store mål for seg selv.

-  Jeg håper å få en sjanse på landslaget. Det er tåpelig at folk i Skottland hevder at nivået er dårlig. Norske lag slår skotske lag i europacupen. Bortsett fra Celtic og Rangers, så er nivået i Norge like bra som i Skottland.

Ølbærer

Selv om Winters er typen som kan gjøre ting helt på egenhånd, så skamroser han lagkameratene.

-  Vi har et utrolig bra lag. Alle fungerer godt sammen. Se bare på den jobben denne gutten her gjør, sier han og peker på sidemannen i garderoben, Helge Haugen.

Haugen er den spillertypen som Eric Cantona i sin tid definerte som «vannbærer» på et fotball-lag. Altså spilleren som sørger for at «stjernene» skal avgjøre til lagets fordel.

-  Det er mulig Helge er det, men i kveld skal jeg sørge for at han blir min ølbærer, he-he.

SCORET OG VANT: Storebror Robbie Winters storspilte og scoret et mål for Brann i cupfinalen på Ullevaal. Og nå kan hele Bergens skotte kalle seg norgesmester.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media