- Den største drømmen min som håndballspiller

Myrhol vil ikke slite med motivasjonen.

INGEN MOTIVASJONSPROBLEMER: Bjarte Myrhol måtte tåle mye juling i går. Nå skal han slåss for drømmen sin.
INGEN MOTIVASJONSPROBLEMER: Bjarte Myrhol måtte tåle mye juling i går. Nå skal han slåss for drømmen sin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Tapet for Island gjør at det er helt urealistisk å tro på en VM-semifinale. Norge har nesten klart det med samme utgangspunkt (null poeng med fra gruppespillet) tidligere, men det blir langt vanskeligere denne gangen.

Det realistisk målet nå er derfor OL.

- Den OL-kvaliken er vanvittig viktig. Det er min største drøm som håndballspiller å få være med i et OL, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

39 år siden sist Dersom Norge blir blant de sju beste i VM, vil gutta sikre seg en plass i OL-kvalifiseringen.

Selv om spillerne er skuffet over at semifinalehåpet nå er mikroskopisk, er OL-gulrota så stor at de er sikre på at de vil finne motivasjon nok til å klare det målet.

- Den gevinsten er enormt stor, for det er mange her som har sett fram til den muligheten og drømmer om å spille i OL. Derfor blir det ikke noe problem å motivere seg i mellomspillet selv om semifinalen er utenfor rekkevidde, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

Håndballgutta var med i München-OL i 1972. Det er på tide med noen OL-ringer på herresida igjen.

- Det blir kjempeviktig for oss og så er vi lystne på å vise at vi kan spille jevnt med de gode, sier Håvard Tvedten.

- Tre verdensnavn Norge går nå inn i mellomspillet uten poeng, akkurat som Tyskland. For å kapre en plass i den olympiske kvalifiseringen må gutta havne på minst fjerdeplass i gruppa. Det gir en kamp om sjuendeplassen.

Dermed må de ha to lag bak seg når sluttsignalet går tirsdag kveld. Det sannsynlige vil være å sikte seg inn på at de lagene er Tyskland og Ungarn.

- Vi gleder oss til å spille mot tre verdensnavn nå og vi skal kjempe hardt for å få den OL-sjansen. Det blir tøft, men det er målsettingen nå, sier landslagssjef Robert Hedin.

Ja, tøft er bare fornavnet. Frankrike har vunnet OL, VM og EM på rappen, Tyskland ble verdensmestere i 2007 og Spania var konger av verden i 2005.

IKKE UTSLÅTT: Kristian Kjelling innrømmer at semifinalehåpet er ute og han sier det nå er OL som er målet.
IKKE UTSLÅTT: Kristian Kjelling innrømmer at semifinalehåpet er ute og han sier det nå er OL som er målet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer