Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den største drømmen min som håndballspiller

Myrhol vil ikke slite med motivasjonen.

INGEN MOTIVASJONSPROBLEMER: Bjarte Myrhol måtte tåle mye juling i går. Nå skal han slåss for drømmen sin.
INGEN MOTIVASJONSPROBLEMER: Bjarte Myrhol måtte tåle mye juling i går. Nå skal han slåss for drømmen sin. Vis mer

LINKÖPING (Dagbladet): Tapet for Island gjør at det er helt urealistisk å tro på en VM-semifinale. Norge har nesten klart det med samme utgangspunkt (null poeng med fra gruppespillet) tidligere, men det blir langt vanskeligere denne gangen.

Det realistisk målet nå er derfor OL.

- Den OL-kvaliken er vanvittig viktig. Det er min største drøm som håndballspiller å få være med i et OL, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

39 år siden sist Dersom Norge blir blant de sju beste i VM, vil gutta sikre seg en plass i OL-kvalifiseringen.

Selv om spillerne er skuffet over at semifinalehåpet nå er mikroskopisk, er OL-gulrota så stor at de er sikre på at de vil finne motivasjon nok til å klare det målet.

- Den gevinsten er enormt stor, for det er mange her som har sett fram til den muligheten og drømmer om å spille i OL. Derfor blir det ikke noe problem å motivere seg i mellomspillet selv om semifinalen er utenfor rekkevidde, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

Håndballgutta var med i München-OL i 1972. Det er på tide med noen OL-ringer på herresida igjen.

- Det blir kjempeviktig for oss og så er vi lystne på å vise at vi kan spille jevnt med de gode, sier Håvard Tvedten.

- Tre verdensnavn Norge går nå inn i mellomspillet uten poeng, akkurat som Tyskland. For å kapre en plass i den olympiske kvalifiseringen må gutta havne på minst fjerdeplass i gruppa. Det gir en kamp om sjuendeplassen.

Dermed må de ha to lag bak seg når sluttsignalet går tirsdag kveld. Det sannsynlige vil være å sikte seg inn på at de lagene er Tyskland og Ungarn.

- Vi gleder oss til å spille mot tre verdensnavn nå og vi skal kjempe hardt for å få den OL-sjansen. Det blir tøft, men det er målsettingen nå, sier landslagssjef Robert Hedin.

Ja, tøft er bare fornavnet. Frankrike har vunnet OL, VM og EM på rappen, Tyskland ble verdensmestere i 2007 og Spania var konger av verden i 2005.

IKKE UTSLÅTT: Kristian Kjelling innrømmer at semifinalehåpet er ute og han sier det nå er OL som er målet.
IKKE UTSLÅTT: Kristian Kjelling innrømmer at semifinalehåpet er ute og han sier det nå er OL som er målet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media