MOT SLUTTEN? Kjetil Wæhler på landslagstrening. Etter overgangen til IFK Göteborg sier landslagsstopperen at han ikke er helt sikker på hvor lenge han fortsetter på landslaget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MOT SLUTTEN? Kjetil Wæhler på landslagstrening. Etter overgangen til IFK Göteborg sier landslagsstopperen at han ikke er helt sikker på hvor lenge han fortsetter på landslaget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Den største feilen jeg har gjort i karrieren

Kjetil Wæhler takket nei til Arsenal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne måneden ble det klart at landslagsstopper Kjetil Wæhler forlater Aalborg, og fortsetter karrieren i svenske IFK Göteborg.

Det kan fort bli siste stopp i en langvarig utenlandskarriere for 35-åringen, som også har tre år i Wimbledon på CV-en.

I et intervju med sin nye næravis Gøteborgs-posten forteller imidlertid Wæhler at han kunne hatt minner fra enda en engelsk klubb - om han ikke hadde takket nei til Arsene Wenger for drøyt 15 år siden.

I 1996 var han nemlig på prøvespill i Arsenal, men 20-åringen valgte å takke nei da Wenger ville ha ham over for en tredje periode.

- Ja, jeg sa nei. Jeg hadde kanskje litt for stor tro på meg selv. Sånn i ettertid er det kanskje min største feil i karrieren, sier Wæhler til avisa.

- Jeg sa at om Arsenal ville ha meg, så fikk de ta meg der og da. Arsene Wenger ville ha spillere som virkelig ville gå til Arsenal. Jeg hadde kanskje litt for stor selvtillit, sier han.

Markerer seg umiddelbart
For tiden spiller han sine første kamper for IFK Göteborg, som deltar i Copa del Sol på La Manga, og blant annet skal møte Rosenborg denne uka.

Kjetil Wæhler forteller at han valgte den svenske tradisjonsklubben fordi de kunne tilby ham litt mer langsiktighet med en toårskontrakt, noe som er viktig for en 35 år gammel firebarnsfar.

Og Brede Hangelands stoppermakker for Norge har markert seg i sin nye klubb allerede.

- Jeg prøver å ta så mye ansvar som mulig fra første trening, og ikke stå med lua i hånda. Det er viktig når man kommer til en ny klubb å ta for seg med en gang, både med snakk, innsats og profesjonalitet. Det er noe som kjennetegner meg også, vil jeg tro, sier Wæhler til GP.

Vurderer landslagsframtida
Samtidig antyder 35-åringen at han nå vurderer hvor lenge han vil fortsette å spille for Norge.

- Det blir vanskeligere og vanskeligere å beholde landslagsplassen. Det kommer mange unge nedenfra hele tiden, sier Wæhler.

- Jeg er vel ikke helt sikker, med tanke på at jeg nettopp byttet klubb og vil fokusere 100 prosent på IFK. Det er viktig for meg. Det er tross alt her jeg jobber. Det er større sjans for å vinne noe med IFK Göteborg enn med landslaget. Jeg får bruke tida her nå når jeg er litt alene til å fundere på framtida, sier han.

Kjetil Wæhler har 29 landskamper for Norge siden debuten i 2005.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i 35-åringen i ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer