PÅ PLASS I OSLO:  Eidur Gudjohnsen og det islandske landslaget. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I OSLO: Eidur Gudjohnsen og det islandske landslaget. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

- Den største kampen i Islands historie

Storstjerna Gudjohnsen før møtet med Norge.

ULLEVAAL (Dagbladet): Island holder pusten før kampen mot Norge i morgen. For første gang i historien kan nasjonen kvalifisere seg til VM.

Da må Norge beseires på Ullevaal.

I formiddag møtte de islandske spillerne pressen på Ullevaal. Og aldri har et presseoppbud før en Island-kamp vært større i Norge.

- Tatt i betraktning posisjonen vi er i, er dette den største kampen i Islands historie. Å komme til VM vil være en drøm. Men fortsatt skal det spilles mye fotball, sier Eidur Gudjohnsen til Dagbladet.

Stjerne Han har en fortid i både Barcelona og Chelsea. I dag er han 35 år og spiller i belgiske Club Brugge.

Sveits har allerede vunnet kvalikgruppa. Men Island er i posisjon til å kapre playoff-plassen. Laget ligger ett poeng foran den største utfordreren, Slovenia.

- Dette er stort og spennende, både for spillerne og landet. Det er lenge siden vi har følt så mye entusiasme og støtte rundt laget, sier Gudjohnsen.

- Nå er alt opp til oss selv.

Ny generasjon Den islandske fotballrevolusjonen forklares med en ung og fremadstormende generasjon. I tillegg er det de siste åra blitt bygd mange haller.

- Vi er ikke avhengig av andre resultater. Klarer vi ikke dette, kan vi ikke skylde på andre enn oss selv, sier Gudjohnsen.

Nærmere 2500 forventningsfulle islendinger er ventet på Ullevaal i morgen.

SUKSESS:  De islandske spillerne har hatt mye å juble for i VM-kvaliken. I morgen spiller de siste kamp mot Norge. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: De islandske spillerne har hatt mye å juble for i VM-kvaliken. I morgen spiller de siste kamp mot Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer