- Den største kampen jeg har spilt

Og Stoor var god.

INNSBRUCK (Dagbladet.no): Sverige - Spania 1-2

Da Lars Lagerbäck gjennomgikk kampen tidligere i dag, fikk RBK-back Fredrik Stoor (24) den gode nyheten: Han skulle spille fra start i en mesterskapskamp.

- Det er jo veldig spesielt. Den første kampen fra start i et mesterskap. Det er nok den største kampen jeg har spilt, sier Stoor i kveld.

Samtidig henger han med hodet. For det var et hardt slag for svenskene å se David Villa ta fra dem det poenget de trodde de hadde i lomma.

- Skulle hatt frispark

Flere av de svenske spillerne trakk fram at de skulle hatt frispark da Spania plutselig gikk i angrep og avgjorde.

Slik opplevde Fredrik Stoor situasjonen:

- Vi skulle hatt et frispark, så jeg var på vei framover. Så slår de en lang pasning framover, som jeg og Torres går opp etter. Begge bommer, siden ser jeg ikke hva som skjer.

- Den største kampen jeg har spilt

Det som skjedde, var at måljegeren David Villa snappet ballen, lurte seg forbi Petter Hansson og plasserte 2-1 kaldt bak Andreas Isaksson.

- Villa kom først på ballen, og fikk vippet den over foten min eller mellom beina på meg. Den kommer nok til å kverne litt i hodet i natt, sier Hansson til Dagbladet.no.

- Trist

- Det er trist at de får inn ballen på overtid, sier Stoor.

Rett før hadde han ryddet opp foran beina på de spanske superspissene Torres og Villa.

Men klarer han ikke fullt ut å glede seg over sin egen gode kamp. Som da han slo det målgivende innlegget til Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg er relativt fornøyd med egen innsats. Jeg kom bra med i første omgang. Innlegget forsøker jeg å slå i rommet foran spissene, slik at om den ene bommer så treffer den andre.

Henke Larsson ved første stolpe nådde ikke fram, men Zlatan lurte ved bakerste. Han bommet på ballen da han forsøkte å skyte direkte, men beholdt den.

- STØRSTE KAMPEN MIN: Men Fredrik Stoor måtte skuffet erkjenne at Spania ble et nummer for store - på overtid. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
- STØRSTE KAMPEN MIN: Men Fredrik Stoor måtte skuffet erkjenne at Spania ble et nummer for store - på overtid. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Så brukte han kjempekreftene til å holde Sergio Ramos unna, vende 180 grader og tvinge ballen forbi Iker Casillas.

En av verdens beste

Zlatan gikk ut i pausen, og Sverige ble aldri det samme.

- Zlatan, i den formen han er nå, er en av verdens beste spillere. Det er klart vi mister noe når han går ut, sier eks-RBKer Mikael Dorsin til Dagbladet.no.

Og Sverige mistet det initiativet de faktisk hadde fra 1-0 etter et kvarter, og spesielt etter at Puyol måtte ut snaue ti minutter seinere.

Spania styrte uten å skape fryktelig mange sjanser. Men i 63. minutt hadde de det som på undertegnedes blokk er notert som «spansk 300 prosent-sjanse».

Villa misset to ganger før Torres\' forsøk ble beinet unna på streken.

På sett og vis var det kanskje greit at Spania vant. Men for svenskene var det uansett bittert at det skjedde langt inn i overtida.

<B>SKUFFET, MEN STOLT:</B> RBK-back Fredrik Stoor i duell med Valencia og Spanias David Silva.